ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“KOBİ’ler çevre kirliliği konusunda önlem almalı”

“KOBİ’ler çevre kirliliği konusunda önlem almalı”
YAYINLAMA: 18 Mart 2024 / 16.53
GÜNCELLEME: 18 Mart 2024 / 16.53

“KOBİ’ler için Ekolojik ve Ekonomik Çevre Yönetimi” semineri başladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Çevre Merkezi Şefi Sibel Haracı, AB’ye üye ülkelerde çevre bilincinin uzun yıllardır yerleştiğini, Türkiye’de de bu bilincin oluşması gerektiğini söyledi.

Haracı, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve Gaziantep Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen ve 3 gün sürecek “Good Housekeeping-KOBİ’ler için Ekolojik ve Ekonomik Çevre Yönetimi” seminerinin açılışında yaptığı konuşmada, KOBİ’lerin çevre kirliliği konusunda gerekli önlemleri alması gerektiğini belirtti.

Doğal dengenin bozulmasının çevre kirliliğine neden olduğunu ifade eden Haracı, çevre kirliliğinin özellikle AB ülkelerinde sürekli gündemde olduğunu bildirdi. Türkiye'de son yıllarda çevre konusunda birçok yönetmelik çıkarıldığını kaydeden Haracı, “Ancak bu yönetmeliklerden birçok firmanın haberi olmuyor. Bu yönetmelikleri yakından takip eden firmalarda var, hiç bilmeyen firmalarda… Eğitim programlarıyla yeni çıkarılan yönetmeliklerin anlatılması gerekiyor" dedi.

AB’ye girdiği yıl, İspanya’daki birçok firmanın çevre konusundaki yönetmeliklere uymadığı için kapatıldığını hatırlatan Haracı, hem çevreye zarar vermemek adına hem de Türkiye’nin AB’ye giriş sürecinde firmaların bu konuda sorunlar yaşamaması için çevreyle ilgili yönetmeliklerin mutlaka takip edilmesi ve uygulanması gerektiğini söyledi.

Haracı, “Çevre kirliliği, aslında global bir anlam taşır. Çevresel felaketler zaman içinde dünyaya yayılır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *