ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

KOBİ’lere, Express KOBİ destek kredisi

KOBİ’lere, Express KOBİ destek kredisi
YAYINLAMA: 10 Nisan 2023 / 17.11
GÜNCELLEME: 10 Nisan 2023 / 17.11
Küçük ve orta ölçekli Sanayi geliştirme ve destekleme idaresi Başkanlığı ile Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası arasında Express KOBİ destek kredisi protokolü imzalanacağı açıklandı.

GTO Genel Sekreteri Mesut Ölçal, yaptığı açıklamada, KOSGEB’in KOBİ’lerin finansman sorununu çözmek için uygulamaya koyduğu programdan Gaziantep’teki işletmelerin de yararlanmasını sağlayacak protokolün, yarın KOSGEB Gaziantep Merkez Müdürlüğü’nde yapılacak törenle imzalanacağını belirtti.

Kredi için KOSGEB kaynaklarından halk bankasına 30 trilyon TL aktarıldığını, işletme kredisi kapsamında firmalara açılacak üst kredi limitinin 75 milyar TL olduğunu ifade eden Ölçal, şöyle konuştu:

“KOSGEB tarafından KOBİ kapsamındaki firmaların üretim faaliyetlerini ilişkin hammadde alımı ve işletme giderlerinin karşılanması amacıyla Express destek listesi kullandırılacak. Kredi vadesi sekiz aylık kredinin kullandırıldığı tarih itibari ile ilk üç ay ödemesiz olacak. Kredinin hedef kitlesi, imalat sanayisinin çeşitli sektörlerinde faaliyet gösteren ve iş yerinde en fazla 150 kişi istihdam eden, bağımsız nitelikteki işletmelerdir. Express destek kredisinden, KOSGEB tarafından belirlenecek firmalar yararlanabilecektir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *