ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kolejtepe'de ne yapılması gerektiği halka sorulsun!..

Kolejtepe'de ne yapılması gerektiği halka sorulsun!..
YAYINLAMA: 19 Eylül 2024 / 10.11
GÜNCELLEME: 19 Eylül 2024 / 10.11

Gaziantep-Kahramanmaraş Tabip Odaları Başkanı Prof. Dr. Kemal Bakır, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can'ın, Gaziantep'te önemli ölçüde yatak sıkıntısı olduğu halde, Sağlık Bakanlığı'ndan nikah salonu yapmak için aldığı Kolejtepe'deki hastane binasının mutlaka bir sağlık kurumu olarak değerlendirilmesi konusunda tüm Gazianteplilerin hem fikir olduğunu söyledi. Halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanının halkın istek, ihtiyaç ve eğilimlerine karşı duyarlı olması gerektiği hatırlatılarak, “Gaziantepli ‘ye rağmen, Gazianteplinin malı onun isteği dışında değerlendirilmemelidir. Kolejtepe'deki binanın ne yapılacağı Gazianteplilere sorulsun" denildi.

Gaziantep'in öncelikli ihtiyacının tartışılıp belirlenmesi gerekir

Kurulduğu günden beri sağlık merkezi olarak hizmet veren, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin kendi binasına taşınmasıyla boşalan Kolejtepe'deki hastane binasının çocuk hastanesi ya da bir başka sağlık kurumu olarak hizmet vermesi gerektiğini yineleyen Prof. Dr. Kemal Bakır. "Sağlık Müdürlüğü, yerel yöneticiler, başhekimler, ilgili sivil toplum örgütleri bir araya gelip değerlendirme yapmalıyız. Gaziantep'in öncelikli ihtiyacı nedir? Burası ne olarak kalırsa hizmet verecek? Biz sadece burasının Çocuk Hastanesi yapılması konusunda ısrarcı değiliz. Fakat konumu, altyapısı, çevre düzeniyle, doğal ortamıyla hastane ya da bir başka sağlık ünitesi olarak kalması gerektiği inancındayız. Bu sadece bizim değil, tüm Gaziantepliler ‘in düşüncesi. Gaziantepli ‘ye rağmen Gazianteplinin hastanesi başka bir alanda değerlendirilmemelidir" diye konuştu.

Başbakan'a anlatacak fırsat bulunamadı

Kolejtepe'deki hastane binasının sağlık amaçlı kullanılması konusunda mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan ve konuyu Başbakan Erdoğan'a anlatacak ortamı bulamadıklarından yakınan Bakır, "İnanıyorum ki konu iyi anlatılabilseydi, Başbakan Erdoğan da buranın sağlık alanında kullanılmasını isteyecekti. Ben konunun Erdoğan'a yeterince anlatılmadığı kanaatindeydim. Bu nedenle de Erdoğan Gaziantep'e geldiğinde anlatmak istiyordum. Ancak bu ortamı yakalayamadığım için söz etme fırsatı bulamadım. Ancak Oda olarak bu konuda amaca ulaşabilmek ve yerel yönetimleri Gazianteplinin menfaati doğrultusunda davranmaya zorlamak amacıyla elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi. Bakır, Kolejtepe'deki hastane binası için nasıl bir yol izleyeceklerini yöne tim kurulu toplantısında konuşup tartışacaklarını sözlerine ekledi.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *