ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kömür kırıntılarını topluyorlar

Kömür kırıntılarını topluyorlar
YAYINLAMA: 06 Nisan 2023 / 18.48
GÜNCELLEME: 06 Nisan 2023 / 18.48
Türkiye kömür işletmeleri genel müdürlüğü tarafından fakir ve dar gelirli ailelere dağıtılmak üzere gönderilen 8700 ton kömürün dağıtımı tamamlanırken, geride kalan kömür parçacıkları da yoksul aileler tarafından toplanıyor.

Topladıkları kömür kırıklarıyla kışı geçirecekler

Şehitkamil ve Şahinbey kaymakamlığı tarafından önceden belirlenen fakir ve dar gelirli ailelere kömür dağıtımının tamamlanmasının ardından başvurusu olduğu halde kendisine kömür yardımı yapılmadığını belirten yedi çocuk annesi, Şehitkamil kaymakamlığı karşısında oluşturulan açık kömür deposundaki boş alanda bulunan kömür kırıklarını toplayarak, çocuklarının kışlık yakacağını karşılamaya çalışıyor.

Kar, yağmur ve soğuklar düşmeden kömür kırıklarını ve tozlarına evine götürdüğünü anlatan anne, “Yetkililer soğuklar tam anlamıyla gelmeden kömürleri bir an önce ihtiyaç sahibi vatandaşların evine indireceğini söylüyordu. Ancak öyle olmadı, ben ve benim gibi bir çok aile alamadı. Çocuklarım soğukta titriyor. Eşimi dört yıl önce kaybettim. Yedi çocukla ortada kaldım. Komşularımın yardımlarıyla hayatımızı güçlükle sürdürebiliyoruz. Kış geldi, evimde 1 gram kömür yok. Yakacak yardımı alamadım, param olsa zaten odun kömür alırdım” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *