ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Korsan berberler çevreyi tedirgin ediyor

Korsan berberler çevreyi tedirgin ediyor
YAYINLAMA: 13 Haziran 2023 / 12.44
GÜNCELLEME: 13 Haziran 2023 / 12.47
Berberler Odası başkanı Mustafa Çöplü, kentimizde 3000 civarında berber olduğunu, bunlardan 2 bininin odaya kayıtlı olduğunu, 1000 civarında berberin korsan olarak hizmet yaptığını söyledi.

Korsan çalışan berberlerin odanın aldığı kararlardan haberdar olmadığı için kurallara uygun olmadan hizmet verdiğini belirten Çöplü, “Odamız cumartesi günleri saat 23:00’dan sonra çalışmayı yasaklanmıştır. Tüm üyelerimiz de bu kurallara uyar. Bu kural hem kendi meslek elemanlarımızın hem de çevre halkının güvenliği içindir. Ancak odaya kayıtlı olmayan berberler hiçbir kurala uymadığı gibi bu konuyu da ihmal etmektedir” diye konuştu.

Berberler emniyet müdürü Arslan’dan yardım istedi

Kentimize yeni atanan emniyet müdürü Feyzullah Arslan‘ı makamında ziyaret edip, korsan berberlerin geç saatlere kadar mahalle aralarında hizmet vererek çevreye zarar verdiğini hatırlatan Çöplü, “Korsan çalışan berberlerin büyük bölümü işin ehli olmadığı için mahalle aralarında derme Çatma yerlerde hizmet veriyor. Çevre halkı da bu insanların geç saatlere kadar hizmet vermesinden yakınıyor. Bunların büyük bölümü mesleğin ehli olmayan ruhsatsız çalışan yerler. Fiyat tarifesine de uymadıkları için saat 23:00’dan sonra esrarcı ve benzeri olumsuz insanlar buraları tercih etmekte. Bu hem Mesleğinizin kötülenmesine hem de çevre hakkında tedirginliği neden olmaktadır. En azından asayiş şube ekipleri bu tür işyerlerini saat 23:00’dan sonra uyarırsa, hem biz zan altında kalmayız hem de çevre halkı rahat eder” diye konuştu.

Berberler suçluyu traş etmesin poliste korsanları uyarsın

Emniyet müdürü Arslan, odanın aldığı karardan bir fotokopisinin kendilerine ulaştırılması konusunda yardımcı olabileceklerini dile getirdi. Polis vatandaş işbirliğine çok önem verdiklerini belirten Arslan, esprili bir dille, “Berberler suçluyu traş etmesi, poliste zamanında iş yerini kapatmayan berbere müdahale etsin” şeklinde espri yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *