ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Korsan berberler halk sağlığını tehdit ediyor

Korsan berberler halk sağlığını tehdit ediyor
YAYINLAMA: 26 Şubat 2024 / 17.11
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2024 / 17.11

Kentimizde tüm yasal prosedürleri yerine getiren 2 bin 50 kayıtlı berber yanında 700 civarında da korsan berber olduğunu belirten Berberler Odası Başkanı Mustafa Çöplü, kentin muhtelif yerlerine dağılan korsan berberlerin halkın sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Mesleği bilmedikleri için kurallara da uymuyorlar

Berberliğin sağlıkla iç içe hassas bir hizmet olduğunu, ancak yeterli mesleki bilgiye sahip olmayan korsan berberlerin sağlık kurallarını da ihmal ettiğini belirten Çöplü, “Berberin kullanıp değiştirmediği jilet bir insanın hayatını mahvedebilir. Kanla bulaşan hastalıkların tehlikesinin ve öneminin bu kadar bilindiği bir çağda, korsan berberlerin duyarsızlığı toplumun başına ciddi işler açabilir. Biz bu tür sağlık risklerini göz önünde bulundurarak korsan berberlerin kayıt dışı hizmet vermesinin önlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ancak gerek sağlık açısından gerekse de zabıta tedbirleri açısından denetim ve yaptırım olmadığı için korsan berberlerin kökü kurutulamıyor” dedi.

Çıraklarınızı okula gönderin

Berberlikte mesleki eğitimin önemli olduğunu, kendisinin de bunun gerekliliğine inandığı için 13 yıl çıraklık okuluna gittiğini belirten Çöplü, “Devlet çırakların okula gidip mesleklerini en iyi şekilde öğrenebilmesi için imkan yaratmış. 3 yıllık okul süresince devlet, haftada bir gün okula gönderilen çırağın SSK primini yatırıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *