ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

KOSGEB’in desteği artarak sürüyor

KOSGEB’in desteği artarak sürüyor
YAYINLAMA: 29 Mart 2022 / 13.55
GÜNCELLEME: 29 Mart 2022 / 13.55
1990 yılında kurulan ve küçük ve orta ölçekli sanayi işletmeleri ücretsiz veya küçük maliyetlerle danışmanlık, eğitim ve laboratuvar hizmetleri veren KOSGEB’in 1998 yılından itibaren başlattığı destek uygulamalarına destek çeşitlerini artırarak devam ettiği açıklandı.

Destek sayısı 22’ye ulaştı

1998-2002 yılları arasında toplam dokuz çeşit destek uygulaması yapılmış ve bu uygulamalardan elde edilen sonuçlar dikkate alınarak, destek uygulamalarının çeşidinin artırıldığı ve başvuru evrakları ile bürokratik işlemlerin azaltıldığı belirtildi. Yakın zamanda yürürlüğe girecek olan desteklerin sayısının 22’ye çıkarıldığı öğrenildi.

Sanayiciye kredi desteği

KOSGEB’in desteklerinin, sanayi işletmelerinin ihtiyaç duyduğu uygulamaların gerçekleştirilmesi ve KOSGEB’in bunlara destek vermesi şeklinde olduğu belirtilerek, bugüne kadar ortak kullanım maksatla atölye, laboratuvar ve eğitim merkezleri dışında işletmelerden gelen münferit yatırım ve işletme sermayesi taleplerine cevap verilmediüi, sanayicilerden gelen bu tip kredi taleplerinin dikkate alınarak, 23 Mayıs 2003 tarihinde vakıflar bankası ile imzalanan protokol kapsamında bu tip kredi taleplerinin de karşılamaya başlandığı ifade edildi.

Vade 24 aya kadar uzatılıyor

Bankacılık kuralları çerçevesinde kullanılacak olan yatırım ve işletme kredisi için puan oranında faiz uygulanacağı, kredinin üst limiti 200.000 $, vadesinin 18 ay olduğu kaydedilirken, uygun bulunan kredi talepleri için bu vadenin 24 aya kadar uzatılabilir açıklandı. Geri ödemelerini yedinci ayın sonundan itibaren başlanacağı, eşit veya değişken taksitlerle geri ödeme yapılabileceği bildirildi.

Yatırım ve işletme kredisi kaynaklarla sınırlı kullanılacağından, başvuru sırasına göre işlem yapılacağı, yatırım veya işletme sermayesi ihtiyacı olan KOBİ’lerin KOSGEB ve vakıflar Bankasından detaylı bilgi alarak vakıflar bankasına başvurması gerektiği hatırlatıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *