ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Köy okulları internete kavuştu

Köy okulları internete kavuştu
YAYINLAMA: 18 Aralık 2022 / 17.13
GÜNCELLEME: 18 Aralık 2022 / 17.13
Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, 387 köy okulunu bilgisayar ve internete kavuşturduklarını söyledi.

Atak, milli eğitim bakanlığının başlattığı her köye bilgisayar ve internet kampanyası kapsamında, Gaziantep’e gönderilen 387 adet bilgisayar ve internet erişim paketinin köy okullarına dağıtım işlemlerinin tamamlandığını kaydetti.

Gaziantep’in dokuz ilçesine bağlı 387 köy okuluna bilgisayar ve internet erişim paketlerinin gönderildiğini, köy okullarında görev yapan öğretmenlerin bilgisayarları kurup öğrencilerin bilgisayarla tanışmalarını sağlayacaklarını ifade eden Atak, “Köy okullarımızın büyük bölümünde telefon var, telefonu olmayan köylerimizde bağlı bulundukları ilçe merkezlerindeki Türk Telekom müdürlüğüne başvurup telefon hattı bağlatacaklar. Böylelikle internete erişimde sorun yaşanmayacak” dedi.

Köyü ve mezralardaki okulların fiziki şartlarının daha da iyileştirilmesi konusunda çalışma yaptıklarını anlatan Atak, şöyle devam etti:

“Bu eğitim döneminin geçen yıllara oranla daha farklı bir yıl olması için bütün tedbirlerimizi aldık. Köy okullarımızda okuyan öğrencilerimizin kaliteli ve verimli bir eğitim alması halinde, şehir merkezlerinde okuyan öğrencilerle eşit şartlarda sınavlara girip, kazanma şanslarını artırmış olacağız.”

Bütün öğrencilerin eşit olduğunu, bu eşitliği kağıt üzerinde ve uygulamada sağlamak gerektiğini belirten Atak, “Bu yıl bütün köy okullarımıza öğretmen atayıp, öğretmensiz köy okulu bırakmamayı hedefledik. Bu hedefe de kavuştuk. Ayrıca, köy okullarımıza laboratuvar, bilgisayar, internet gibi kaliteyi artırıcı bir çok ekipman sağladık” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *