ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Köy yolları kışa hazır

Köy yolları kışa hazır
YAYINLAMA: 09 Nisan 2023 / 19.19
GÜNCELLEME: 09 Nisan 2023 / 19.19
Köy hizmetleri il müdürü Eyüp Karahan, bu yıl 350 köy ve mezranın 1500 kilometrelik yolun bakım çalışmalarını tamamlayarak, kış mevsimine hazır hale getirdiklerini söyledi.

Karahan, 2003 yılı içinde Gaziantep’in dokuz ilçesine bağlı yaklaşık 350 köy ve mezra yolunun bakım çalışmalarını tamamladıklarını belirtti. Köy hizmetleri il müdürlüğü olarak 493 köy ve 207 mezrada 700 yerleşim biriminde yaklaşık 2887 kilometrelik yol ağları bulunduğunu kaydeden Karahan, “Ancak, ağır geçen kış mevsiminde yollarımız tahrip oluyor. Bozulan yollarımızı onarmak ve bakımlarını yapmak için her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir çaba harcayarak çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

Mevcut köy ve mezra yollarından 350 yerleşim biriminin 1500 kilometrelik yolunun, onarım ve bakımını gerçekleştirdiklerini, tüm köy ve mezra yollarının kışa hazır hale getirildiğini belirten Karahan, şöyle konuştu:

“Bütün yollarımız kışa hazır hale getirildi. Ancak, karın çok yağdığı zamanlarda bazı köylü vatandaşlarımızın yolda araçların kalmaması için traktörle patinaj yaparak düzgün yolları tahrip ettiğini gözlemledik. Bunun yanlış bir yöntem olduğunu anlatmamıza rağmen devam ediliyor, araçlarında zincir ve takoz bulundurmaları durumunda bu tür yanlış hareketlerden uzak durulacak, yolda kalmayacaklardır, yollarımızda tahrip edilmeyecektir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *