ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Köy yolları ulaşıma kapandı

Köy yolları ulaşıma kapandı
YAYINLAMA: 14 Mayıs 2023 / 20.01
GÜNCELLEME: 14 Mayıs 2023 / 20.02
Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta, kar yağışı nedeniyle toplam 352 köy ve mezranın yolu ulaşıma kapandı.

Gaziantep’te sabahtan bu yana aralıklı olarak devam eden kar yağışı sonrasında, dağlık kesimlerde 30 köy yolu ulaşıma kapandı.

Gaziantep’te sabahtan bu yana aralıklı olarak devam eden kar yağışı sonrasında, dağlık kesimlerde 30 köyün yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının kent merkezinde üç, yüksek kesimlerde 10 cm’ye kadar ulaştığı, Gaziantep’te kapalı köy yollarının açılması için başlatılan çalışmaların aralıksız sürdüğü bildirildi.

Kahramanmaraş’ta ise kar kalınlığı kent merkezinde beş, dağlık kesimlerde 20 santim metreyi geçti. Kar yağışının yer yer devam ettiği Kahramanmaraş’ta ise 200 köy yolu ulaşıma kapandı. Kahramanmaraş’ta, kar yağışına neden olduğu arızalar nedeniyle 17 köy elektrik verilemiyor.

Adıyaman’da ise etkisini kaybetmekle birlikte devam eden kar yağışı Çelikhan ve Sincik ilçelerine bağlı 37 köy ile bu köylere bağlı 85 mecranın kara yolunun ulaşıma kapanmasına yol açtı.

Türk hava yollarının İstanbul-Gaziantep seferi için saat 07:00’da İstanbul’dan havalanan uçak, Gaziantep’teki yoğun kar yağışı nedeniyle Adana Şakirpaşa havaalanına iniş yaptı. Bu uçakla saat 09.30’da Gaziantep’ten İstanbul’a yapılması planlanan uçak seferi de iptal edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *