ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Köy yolları ve su için 16 trilyon ödenek ayrıldı

Köy yolları ve su için 16 trilyon ödenek ayrıldı
YAYINLAMA: 05 Kasım 2023 / 16.51
GÜNCELLEME: 05 Kasım 2023 / 16.51
Gaziantep Köy Hizmetleri İl Müdürü Eyüp Karahan, bu yıl köylere yol, içme suyu ve sulama hizmetleri için 16 trilyon lira ödenek ayrıldığını söyledi.

Karahan, bu yıl köy yollarının birinci ve ikinci kat asfalt çalışmaları ile içme suyu ve sulama kanallarının yapımı için genel bütçeden 8 trilyon 465 milyar lira, Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden ise 7 trilyon 611 milyar lira olmak üzere toplam 16 trilyon 76 milyar ödenek ayrıldığını belirtti.

Bir grup köy ve mezra yolunun bozulan asfaltın yenilenmesi ile bazı köy yollarına yeni asfalt yapılması için çalışmaların başlatıldığını kaydeden Karahan, şöyle konuştu: “Bazı köylerimizin içme suyu yetersiz, bazı köylerin ise içme suyu hiç yok. Bu köylerimiz maalesef taşıma usulü ile su ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Biz bu köylere içme suyu götürmek için çalışmalara başladık. Suyu olup da yetersiz olan köylere ise iyileştirme kapsamında hazırladığımız proje ile su ihtiyaçlarını yeterli hale getirilmesi için çalışmalarımız hızla devam ediyor”

Karahan, hedeflerinin bu yıl susuz ve asfaltsız köy bırakmamak olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Köylerimizin yol, içme suyu ve sulama hizmetleri için 16 trilyon lira ödenek ayrıldı. Bu ödenekle Barak Ovası 1. Grup içme suyu inşaatı (Nizip hattı) ile yine Barak Ovası 2. Grup hattı (Elbeyli hattı) ve Yavuzeli Kuzuyatağı içme suyu inşaatları gibi birkaç önemli projenin bu yıl inşaat çalışmalarının sürdürülmesinde kullanılacak. Ayrıca Birecik Barajı HES’den etkilenen ailelerin iskanı için yürütülen çalışmalar için gerekli ödenek ayrıldı.” Bu yıl amaçlarının susuz ve asfaltsız köy ve mezra yolu bırakmamak olduğunu, bu kapsamda hazırlanan projelerin uygulanması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *