ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Köylere Özel İdare desteği

Köylere Özel İdare desteği
YAYINLAMA: 11 Haziran 2023 / 15.44
GÜNCELLEME: 11 Haziran 2023 / 15.45
İl Özel İdare Müdürü Ertan Yazıcı, 2003 yılında köylerde yaşayan vatandaşların eğitim, sağlık, yol ve su gibi hizmetleri için 13 trilyon liralık harcama yaptıklarını söyledi.

Yazıcı, köylere yapılan hizmetlerde yol çalışmasının önemli yer tuttuğunu dikkat çekerek, 145 kilometrelik köy yolunun asfaltlandığını söyledi. Asfaltlama çalışması ile 151 köy yolunun ulaşım sorununun çözüme kavuşturulduğunu ifade eden Yazıcı, şöyle konuştu:

“Aynı dönemde, içme suyu sağlamak için su deposu ve pompa istasyonu yapıldı. Ayrıca, kanalizasyon şebekesi getirildi. Kanalizasyonu tahrip olan bazı köylerin şebekelerinin bakım ve onarımı yapıldı. Köyü ve mezralarda bulunan sağlık ocağı ve sağlık evlerinin bakım ve onarımları yapılıp, araç gereç ihtiyaçları karşılandı. Çiftçilere, 182.000 meyve fidanı dağıtıldı. Dağıtılan fidanların ücretinin %50’si Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden karşılandı. Bu arada, köylülere teknik altyapı çalışmaları için gerekli olan ulaşım araçları, uzaktan algılama sistemi ve hayvan kulak küpesi gibi alımı konusunda maddi destek sağlandı.”

İlçe ve köylerde bulunan ilköğretim ve orta dereceli okulların ek derslik ihtiyacını karşılamak için de destek verdiklerini belirten Yazıcı, şöyle devam etti:

“2003 yılında, 220 milyar TL ödenekle Nurdağı, Araban, Yavuzeli ve Karkamış ilçelerine kapalı spor salonu yapılmasını sağladık. Çok sayıda okulun ek derslik ihtiyacını karşılamak için çalışma başlattık. Hedefimiz, mezra, köy ve ilçelerde yaşayan insanlarımızın da şehirdeki hizmetlerden yararlanmasını sağlamak. 2004 yılında da bu konuda çalışmalarımız devam edecek.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *