ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kredilerden Gaziantep’te hak ettiği yeri almalı

Kredilerden Gaziantep’te hak ettiği yeri almalı
YAYINLAMA: 12 Eylül 2023 / 19.16
GÜNCELLEME: 12 Eylül 2023 / 19.16
AKP Milletvekili Fatma Şahin, KOSGEB yatırımlarından ve kredilerden Gaziantep’in de hak ettiği payı almaya başladığını kaydetti.

Şahin, kobilerin bütün sıkıntılara rağmen Türk ekonomisinin can damarını oluşturmaya devam ettiğini belirtti. Türk sanayiinin yüzde 99.5’ini, yatırımın yüzde 26.5’ini, katma değerin yüzde 38’ini, İhracatın ise yüzde 10’unu kobilerin gerçekleştirmesine rağmen, toplam kredilerden, ancak yüzde 8 oranın da pay aldığını ifade eden Şahin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Hükümetimiz Türk ekonomisi için çok önemli bir yere sahip olan kobilerin ayakta kalması, geliştirilmesi ve gelişen dünya konjonktürüne ve ekonomisine uyum sağlaması için büyük gayret içine girmiştir. Evrak sayısı 48’den 5’e indirilmiştir. Bu açıdan desteklerin dağıtımı kolaylaştırılmış ve destek programları uygulanabilir olacak şekilde 8’den 38’e çıkarılmıştır.

Toplam 115 trilyon liralık kredi paketleri TEFE’ye endeksli uygun faizle ödeme koşulları nedeniyle büyük ilgi görmüş ve piyasada hissedilir bir hareketlilik olmuştur. Bu bağlamda KOSGEB yatırımlarından ve kredilerden Gaziantep’te hak ettiği payı almaya başladı.”

Şahin, 1 Temmuz 2003 ve 29 Şubat 2004 tarihleri arasında Gaziantep’te 72 işletme analizi yapılıp takibe alındığını, firmalarla anlaşma yapılarak tahsis edilen destek miktarının 177 milyar 452 milyon lira olduğunu, analiz sonucu verilen miktarın ise 825 milyar 873 milyon 369 bin lira Olarak gerçekleştirildiğini vurguladı.

KOSGEB tarafından tüm illere verilen destek miktarının 161 trilyon 418 milyar 855 milyon 452 bin lira olduğunu belirten Şahin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “KOSGEB 2004 Ocak-Şubat döneminde Gaziantep’te 33 firmaya yurt içi fuar desteği, 10 firmaya nitelikli eleman desteği, 4 firmaya ar-ge desteği, bir firmaya Ortlab desteği, 5 firmaya danışmanlık desteği, 9 firmaya ise bilgisayar desteği sağlanmıştır.

KOSGEB tarafından sağlanan bu desteklerin ekonomiyi ateşlemesi beklenmektedir. Bu çalışmaların yanı sıra uzun vadede ülke sanayi envanteri, rekabet durumu, uluslararası pazarlardaki konumu, ihracat konusundaki tepkileri anında ölçebilmek açısından işletme analizleri ve sektörel kümelenme çalışmaları başlatılmıştır. Hükümetimiz kobilerin içinde bulunduğu sıkıntıların bilincinde olarak işletmelerimize sahip çıkacaktır. Ekonomideki bahar mevsimini KOBİ’lerimiz de mutlaka yaşayacaktır”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *