ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kriz bombası 57’nci hükümetin elinde patladı

Kriz bombası 57’nci hükümetin elinde patladı
YAYINLAMA: 06 Ağustos 2021 / 13.29
GÜNCELLEME: 06 Ağustos 2021 / 13.29
Barajın altında kalan siyasi partilerin liderleriyle birlikte CHP lideri Deniz Baykal’ın da istifa etmesi gerektiğini belirten ANAP İl Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Tutkun, seçmenin yeni yüz ve siyasi oluşum istediğini açıkladı.

3 Kasım’ın aslında iyi bir zamanlama olduğunu söyleyen ANAP’lı Tutkun, ekonomik şartların ağır basması, açığın ve krizin giderek büyümesinin patlamaya hazır bir bomba halini aldığını, bunun da 57. hükümetin elinde patladığını açıkladı. Bu durumda insanların ümitlerini kaybetmeye başladığını açıklayan Tutkun, “insanlar aç ve işsiz. Umutlarını, güvenlerini kaybettiler. Kriz nedeniyle insanlar ellerindekini de kaybetmeye başladı. Böyle olunca halk arayış içerisinde oldu, ekmek derdine düştü. Böyle bir ortamda gidilen seçimde seçmen parlamentodaki tüm partileri cezalandırdı’ diye konuştu.

Tutkun, “CHP’yi de cezalandırdı. Çünkü aldığı oy meydanda. Seçmen değişim ve yeni oluşum istiyor. Siyasete yeni şekil vermek gerekiyor. Partilerin tabana hitap etmesi taban ile bütünleşmesi gerekiyor” dedi.

Türkiye eğer AB’ye aday bir ülke ise kendine çeki düzen vermesi gerektiğini söyleyen ANAP’lı Tutkun, “Belki de seçim sonucu bu konuda siyasilere bir uyarıydı. Çünkü burada ders çıkarması gereken çok sayıda lider var. O nedenle her alanda Türkiye’nin kendini ’ yenilemesi ve uygar ülke olmanın koşullarını yerine getirmesi gerek” diye konuştu.

AKP’nin sadece merkez sağın değil, solun oylarını da aldığını kaydeden Burhan Tutkun, 4 eğilimin oylarını bu partiye oy verdiğini, ancak başarılı olmaması durumunda oyların tekrar yerine döneceğini açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *