ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Küçük ve orta ölçekli işletmeler daha çok desteklenmeli

Küçük ve orta ölçekli işletmeler daha çok desteklenmeli
YAYINLAMA: 12 Eylül 2023 / 19.17
GÜNCELLEME: 12 Eylül 2023 / 19.33
Gaziantep Ticaret Odası'nı ziyaret eden Akbank heyeti ile yapılan toplantıda bankaların reel sektöre daha fazla destek vermesi gerektiği vurgulandı. Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul başkanlığındaki ziyarette reel sektör ve bankacılık sektörü arasındaki problemler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Üreticiler, yüksek faizler kullanmak zorunda kalıyor

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet aslan, konuk heyeti öncelikle Gaziantep ekonomisi hakkında bilgi verirken, halen faizlerin çok yüksek olmasından yakındı.

Ülkemizde makro ekonomik rakamlarda görülen iyileşmeye rağmen reel faizler hala çok yüksek olduğunu yineleyen Aslan, “Üreticilerimizle sanayicilerimiz uluslararası rakiplerine göre çok yüksek faizlerle kredi kullanmak zorunda kalmaktadırlar. Zaten pahalı girdilerle üretim yapan işletmelerimizin bankacılık sektörü tarafından daha fazla desteklenmesi gerekmektedir. Gaziantep bankaların verdiği kredilerin geri dönüşümü açısından büyük ölçüde sorunsuz bir ildir. İşletmelerimiz eğer bankalar tarafından daha fazla kredi ile desteklenirse üretimlerini, ihracatlarını ve satışlarını artırabileceklerdir. Ülkemizdeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin de Avrupa ve Japonya örneğinde olduğu gibi bankacılık sektörü tarafından yoğun olarak desteklenmesi gerekmektedir. Bu bağlamda banka merkezleri tarafından kredi işlemlerinde şubeler yetkilendirilmeli ve KOBİ’lerin daha fazla desteklenmesi sağlanmalıdır. Bankacılık sektörü daha fazla reel sektöre kredi sağlayarak asli görevi olan ekonomiye kaynak sağlama işinin gereklerini yapmalıdır. Bu konuda Akbank’tan daha fazla çaba göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.

Reel sektöre sağlanan destek yetersiz

Türkiye’de bankacılık sektörü tarafından reel sektöre sağlanan desteğin yetersiz olduğu konusunda GTO Yönetim Kurulu ile hem fikir olduklarını belirten Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul’da artık işletmelere kredi sağlamaya daha fazla önem vereceklerini vurguladı.

Toplantıda daha sonra Akbank heyeti ile GTO Yönetim Kurulu, ekonomik konuları ve Gaziantep ekonomisinin problemlerini görüştü.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *