ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kültür Bakanlığı mozaik müzesi için 550 milyar gönderdi

Kültür Bakanlığı mozaik müzesi için 550 milyar gönderdi
YAYINLAMA: 06 Eylül 2023 / 19.23
GÜNCELLEME: 06 Eylül 2023 / 19.29
Vali Lütfullah Bilgin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Gaziantep’te kurulacak olan “Mozaik Müzesi” için 550 milyar lira ödenek gönderdiğini bildirdi.

Bilgin, yaptığı açıklamada, Gaziantep’in dünya kamuoyunda tanıtımında büyük rol oynayan ve turizm alanında bir simge haline gelen Zeugma Antik Kenti ve buradan çıkarılan mozaiklerin emsalsiz bir değer taşıdığını vurguladı.

Dünyada en çok mozaiğe sahip olduğu belirtilen Tunus’taki mozaiklerin toplam 650, Hatay’daki mozaiklerin ise 500 metrekare civarında olduğunu belirten Bilgin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Zeugma antik kentinden çıkarılan mozaikler 880 metrekare, ilimizdeki tüm mozaiklerin toplamı ise 1500 metrekaredir. Bu tarihi zenginlik kaynağımız, diğer sektörlerde olduğu gibi turizm alanında da ilimizin ‘marka şehir’ olmasını gerektiren önemli bir değerdir. 1991 yılında inşaatına başlanan ve halen devam etmekte olan Gaziantep müzesi ek bina inşaatının en kısa sürede bitirilip, “mozaik müzesi” olarak hizmete sunulması için çalışmalar devam ediyor. Bu bağlamda, 15 gün içerisinde binanın güçlendirme projesinin yapılması için valiliğimizce konunun uzmanı bir mühendis görevlendirilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca gönderilen 550 milyar lira ödeneğin dışında, ihtiyaç duyulacak parasal kaynak, İl Özel İdare bütçesinden karşılanacaktır. Söz konusu ek müze inşaatı tamamlanarak yıl içinde hizmete sunulacaktır”

Bilgin, Zeugma antik kentinden çıkarılan eşsiz mozaiklerin yapılacak olan mozaik müzesinde sergilenmesi ile Gaziantep’in dünya kamuoyunda “Mozaikler Şehri Gaziantep” olarak anılacağına inandığını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *