ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kültür evrenseldir

Kültür evrenseldir
YAYINLAMA: 24 Ocak 2022 / 14.05
GÜNCELLEME: 24 Ocak 2022 / 14.05
Birinci Uluslararası Gençlik ve Halk Oyunları Festivali başladı

Şahinbey belediyesi ve özel bilge okulları tarafından valilik ve Şahinbey kaymakamlığının desteğiyle düzenlenen Birinci Uluslararası Gençlik ve Halk Oyunları Festivali Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk anıtına Çelenk konulmasıyla başladı. Kaymakamı Ömer Karaman, “hedef kültür alışverişi” derken, belediye başkanı, “kültür evrenseldir” diye konuştu.

Bayram havası yaşanacak

Festivalin açılış töreninde konuşan Şahinbey Kaymakamı Ömer Karaman, şenlik sayesinde Gaziantep’te bir hafta boyunca bayram havası yaşanacağını söyleyerek, “Düzenlenen bu şenliğe bir çok ülkenin halkoyunları ekipleri yanında Makedonya’dan bir belediye başkanı da katıldı. Hedefimiz kültür alışverişini sağlamak. Festival, Gaziantep’in genel anlamda tanıtımına, turizmine katkı sağlayacak” dedi.

Kültürü korumak yerel yönetimlerin görevidir

Karaman, “Festivalin düzenlenmesinde her kurum elinden geleni yaptı. Kültür evrenseldir. Kültürü koruyup geliştirmek merkezi hükümet kadar yerel yönetimlerin de görevidir” diyerek, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Makedonya, aksi kova, Azerbaycan, Sırbistan ve Kuzey Kıbrıs Türkiye cumhuriyeti ülkelerinin halk oyunları ekiplerinin katıldığı açılış töreninde Azerbaycan ekibi de gösteri yaptı. Daha sonra şehir içinde kortej halinde yürüyüş yapan ekipler, halkı selamladı.

Şenlikte etkinlikler üst üste

400 sürecek şenlikler çerçevesinde bugün saat 2:30’da Gaziantep Lisesi, Anadolu Lisesi, Sanko Okulları, Bayraktar Lisesi, Mehmet Akif ilköğretim, Gazi ilköğretim ve Vakıf Koleji halkoyunları tanıtım gösterisi yapılacak.

Saat 7:00 de amfi tiyatroda Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Makedonya, panayır alanında ise Azerbaycan, Sırbistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Suriye açılış törenleri yapacak. Festival yarın sabah dokuzda Anı Ormanı dikim töreni ile devam edecek. Saat 10:00’da basketbol turnuvasının üçüncü ve dördüncü gruplarının eleme maçları yapılacak. Panayır alanında saat 2:30’da Bilgi Okulları resim sergisi açılışı, yine aynı yerde saat 5:00’te yazar Ahmet Ümit kitaplarını imzalayacak ve okulları ile söyleşi yapacak. Aynı yerde saat 7:30’da Bilgi Okulları müzik grubu konser verecek, saat 7:30’da halkoyunları gösterisi, hem panayır alanında hem de amfi tiyatroda devam edecek. Festival 20 Mayıs tarihine kadar etkinlikler ile devam edecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *