ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

"Kültürel mirasımıza sahip çıkmalıyız"

"Kültürel mirasımıza sahip çıkmalıyız"
YAYINLAMA: 09 Temmuz 2024 / 10.37
GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2024 / 10.37

Ek bina 2005 Haziran ayında tamamlanacak

Vali Lütfullah Bilgin, Zeugma Antik Kenti'nden çıkarılan eşsiz mozaiklerin sergilenmesi ve tarihi Gaziantep Kalesi'nin restore edilerek turizme açılmasına büyük önem verdiklerini bildirdi.

Bilgin, yaptığı açıklamada, Mozaik Müzesi olarak kullanılmak üzere planlanan, Arkeoloji Müzesi bitişiğindeki ek bina inşaatının hızla devam ettiğini belirtti.

1.4 Trilyon harcandı

Müzenin ek binası olarak 1991 yılında inşaatına başlanan ve daha sonra yapılan değişiklikle, Mozaik Müzesi olarak kullanılması planlanan binadaki teşhir tanzim işlemlerine esas olan projenin 14 Aralık'ta ihale edildiğini, inşaatın 2005 Haziran ayı sonunda tamamlanarak hizmete açılacağını ifade eden Bilgin, şunları kaydetti: "Müze ek bina inşaatı ile teşhir tanzim projelerinin tamamlanması için 2004 yılı İl Özel İdare Bütçesinden toplam 2.5 trilyon lira ödenek tahsis edildi. Bilindiği gibi söz konusu inşaatın ikmali için 28 Haziran'da ihale yapılmış, bugüne kadar 1.4 trilyon lira harcanmış ve inşaat tamamlanma aşamasına gelmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca da söz konusu inşaatın ikmali ile teşhir tanzim işlemleri için Valiliğimiz emrine, 2004 yılı içerisinde toplam 561 milyar lira ödenek tahsis edilmiştir."

Gaziantep Kalesi'nin turizme kazandırılmasına önem veriyoruz

Bilgin, Gaziantep'in uluslararası alanda tanıtımında çok önemli rol oynayan Zeugma Antik Kenti ve buradan çıkarılan eşsiz mozaiklerin sergilenmesi ve tanıtılmasıyla bütün ihtişamıyla ayakta duran Gaziantep Kalesi'nin restore edilerek turizme açılmasına büyük önem verdiklerini, Zeugma Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Kalenin kazı ve restorasyon çalışmaları ile Mozaik Müzesi'nin süratle bitirilmesi için başlatılan çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade eden Bilgin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bütün bu çalışmalarımızda Kültür ve Turizm Bakanlığımız ödenek aktarma, proje hazırlama, teknik yardım ve benzeri, görev alanına giren hususlarda Valiliğimize her türlü yardım, destek ve kolaylığı sağlamaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Gaziantep'teki kültür ve turizm hizmetlerinde kullanılmak üzere Valilik emrine 2003 ve 2004 yılında verdiği toplam 2.3 trilyon ile Özel İdare bütçesinden ayrılan 4.3 trilyon lira Gaziantep'in kültürel ve turistik değerlerinin ortaya çıkarılması ve korunması konusundaki projeler için harcanıyor."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *