ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kuş sürüsüne çarpan uçak alana geri döndü

Kuş sürüsüne çarpan uçak alana geri döndü
YAYINLAMA: 21 Temmuz 2024 / 14.25
GÜNCELLEME: 21 Temmuz 2024 / 14.25

Gaziantep'te kuş sürüsüne çarpıp havaalanına geri dönen Türk Hava Yolları'nın "Bitlis" adlı yolcu uçağı, bakım için aprona çekildi.

Gaziantep Devlet Hava Meydanları Müdürü Mehmet Kök, İstanbul seferi için 5 mürettebat ve 65 yolcuyla Gaziantep Havaalanı'ndan saat 07.20'de havalanan THY'nin "Bitlis" adlı yolcu uçağının, 20 dakika sonra havada bir kaz sürüsüne çarptığını belirtti.

Pilotların uçağın bir motorunun çarpmadan etkilenmesi üzerine uçağı yeniden Gaziantep Havaalanı'na indirdiklerini bildiren Kök, şöyle konuştu: "Uçağın havada kuş sürüsüne çarpması, zaman zaman yaşanan olaylar. Pilotlar, yolcuların ve kendilerinin can güvenliğini düşünerek geri dönme kararı aldılar. Gaziantep Havaalanı'na inen uçak, bakın çalışması için aprona çekildi. Uçakta gerekli kontroller yapıldı. İstanbul'dan gelecek teknik heyet, gerekli görmesi halinde uçağı onarıma alacak."

Bitlis uçağının yolcuları, uçağın havalanmasından kısa süre sonra bir sarsıntı hissettiklerini belirterek, "Bu sırada heyecanlananlar. paniğe kapılanlar oldu. Sonra korkmamıza, paniğe kapılmamıza gerek olmadığına ilişkin anons yapıldı. Uçağımızın havaalanına geri ineceği duyuruldu" dedi.

Bu arada, Bitlis uçağının 65 yolcusu, saat 10.30'da gerçekleştirilen seferle İstanbul’a gönderildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *