ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kutlar uğurlandı

Kutlar uğurlandı
YAYINLAMA: 27 Nisan 2022 / 14.05
GÜNCELLEME: 27 Nisan 2022 / 14.05
Cenaze törenine, CHP Gaziantep Milletvekilleri Abdülkadir Ateş, Mustafa Yılmaz, Ahmet Yılmazkaya, Şahinbey belediye başkanı, ana kent belediye başkanı, CHP eski belediye başkanı ile diğer parti ileri gelenleri ve çok sayıda partili katıldı.

Cenazenin kaldırılması için Zihni Kutlar’ın manevi oğlu profesör doktor Abdullah Kutlar’ın ABD’den gelmesi bekleniyordu. Profesör Abdullah Kutlar dün manevi babasının cenaze töreni için Gaziantep’teydi.

Tamam CHP eski il başkanlarından Avukat Zihni Kutlar, CHP il binası ve adliye önünde düzenlenen törenlerden sonra toprağa verildi.

Her yaşta sorumluluk ve görev üstlenmiştir

6 Haziran‘da evinde hayata gözlerini yuman 94 yaşındaki Zihni Kutlar’ın cenazesi iki gün gecikmeli olarak dün kaldırıldı. Amerika’da bulunan Kutlar’ın yeğeni ve manevi oğlunun gelmesi üzerine cenaze dün önce CHP il binası önüne getirildi. Burada düzenlenen Törene CHP milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.

Partinin zorlandığı her

dönemde uzlaştırıcı oldu

İl başkanı Duran Ergetir burada yaptığı konuşmada eski il başkanı Kutlar’ın ilkelerinden ve dürüstlüğünden hiçbir zaman taviz vermediğini açıkladı. Partinin yönetiminde zorlandığı her dönemde uzlaştırıcı ve yüklenici olarak ilk akla gelen ismin Kutlar olduğunu söyleyen Ergetir, “Her yaşta sorumluluk ve görev üstlenmiştir. Bu görevlerin karşılığında hiçbir talebi olmamıştır. Onun için önemli olan düşüncesini ve partisinin seçimlerden başarılı çıkması olmuştur. Davranışları ve saygınlığı ile her zaman önder, düşünceleri ile de yol gösterici olmuştur. Düşünceye ve partiye ihanet edenleri hiç affetmemiştir” dedi.

Sözünü esirgemeyen

açık sözlü bir insandı

Ergetir, 1992-1993’te Şehitkamil ilçe başkanlığı yaptığı sırada il başkanı Kutlar ile ahenk ve uyum içerisinde çalıştığını, o dönemi unutamayacağını, Kutlar’ın sözünü esirgemeyen, doğru bildiğini her zaman ve her zeminde söyleyen ulu bir çınar olduğunu dile getiren Ergetir, “Onun 1982 anayasasını hazırlayan profesör Orhan Aldıkaçtı’ya söylediklerini hala unutamıyorum. Eski tiyatro salonunda Aldıkaçtı’ya ‘Hoca bu ucubeyi siz hazırladınız’ diye çok ciddi bir çıkış yaptı. Evet bir ulu çınar devrildi. Bundan böyle onun anılarını yaşatmak hepimizin görevi olmalı. Tam 13 yıl il Başkanlığımızı yapan onursal il başkanımız Avukat Zihni Kutlar’ı son yolculuğuna uğurlarken, tüm Cumhuriyet halk partililere ve Gaziantep halkına baş sağlığı diliyor, naaşı önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Baronun 112 sicil nolu üyesiydi

Baro Başkanlığı tarafından adliye önünde düzenlenen Törene Cumhuriyet başsavcısı Ahmet Karayiğit ile çok sayıda hakim, savcı ve avukat katıldı. Baro Başkanı Zafer Okur, Zihni Kutlar’ın 1933 yılında Cumhuriyet Savcısı olarak Yozgat’ta göreve başladığını, 1948 yılında Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı iken istifa ederek 1949’da 112 sicil numarası ile baroya kayıt yaptırdığını açıkladı. 51 yıl baronun üyesi olarak çalıştığını belirten Okur, “2000 yılı Nisan ayında mesleğe veda etti. Kutlar, adalet, tevazu, vakur, ciddiyet, samimiyet, nezaket, nezahat ve dürüstlük gibi bir insanı mükemmel kılan tüm meziyetleri şahsında toplanmıştır. İnsanlara sevgi ve saygı ile yaklaşmış, sevgi ve saygı öğretmiştir” diye konuştu.

Siyaseti bir ikbal aracı olarak kullanmadı

Okur sözlerini şöyle tamamladı: ağabeyimiz Siyaseti bir ikbal vasıtası olarak kullanmadı. Siyasi hayatı bu önce vatanına ve milletine hizmet gayreti içinde oldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *