ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kuveyt Büyükelçisi Şakir Fakılı GSO ve GTO'yu ziyaret etti

Kuveyt Büyükelçisi Şakir Fakılı GSO ve GTO'yu ziyaret etti
YAYINLAMA: 05 Mayıs 2024 / 18.23
GÜNCELLEME: 05 Mayıs 2024 / 18.23

Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçiliği görevine atanan Şakir Fakılı, Gaziantep Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Fakılı, ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Kasım ayında göreve başlayacağını, Türkiye- Kuveyt arasındaki ilişkileri daha da arttırmak için çalışacağını söyledi.

Kuveyt'in Türkiye için dost ve kardeş bir ülke olduğunu belirten Fakılı, "Siyasi ve ekonomik bakımdan Kuveyt, Türkiye için çok önemli bir ülke. Amacımız, bu ülke ile her alanda ilişkileri geliştirebilmek. Göreve başladığım zaman özellikle ihracatın geliştirilmesi için yoğun bir çalışma içerisinde olacağım" diye konuştu.

GTO Başkanı Mehmet Aslan ise Türkiye'yi Büyükelçi olarak Kuveyt'te temsil edecek olan Fakılı'nın çok önemli bir görev üstlendiğine dikkati çekti.

Küçük bir ülke olmasına karşılık, Kuveyt'in Türkiye için çok önemli bir ülke olduğunu ifade eden Aslan, şöyle konuştu: "Kuveyt, çok küçük ülke olmasına karşın, ticaret potansiyeli çok yüksek olan bir ülke. Kuveyt ile çok iyi ilişkilerimiz olmasına karşın özellikle ticari alandaki ilişkilerimiz, 1991 yılında Körfez Krizi ile birlikte kesintiye uğradı.

 Şu anda, Kuveyt ile Türkiye arasındaki ilişkiler istenilen düzeyde değil. Körfez Krizi nedeniyle Türkiye'den Kuveyt'e transit geçişlerin kapatılması, ticaretimizi olumsuz yönde etkiledi. Kuveyt’e toplam ihracatımız 200 milyon dolar. Bu rakam çok yetersiz. Güvenliğin sağlanıp, transit geçişlere izin verilmesi durumunda bu rakam istenilen seviyelere gelecektir."

Aslan, Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçiliği'ne atanan Şakir Fakılı'nın, Kuveyt'e ihracatın geliştirilmesi bakımından katkı sağlayacağını da inandığını sözlerine ekledi.

Aslan, ziyaret sonrasında Şakir Fakılı’ya plaket ve eşine Gaziantep'e özgü kutnu kumaş hediye etti.

Ticaret hacminin artırılması gerek

Fakılı, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer'i ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Kuveyt ile Türkiye'nin 200 milyon dolarlık dış ticaret hacminin, da- ha da arttırılması gerektiğini söyledi.

Fakılı, kendisinin de Gaziantepli olduğunu ifade ederken, "Gaziantep'te bulunmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer de, Şakir Fakılı’nın böyle bir göreve getirilmesinin Gaziantepli olarak kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Bizler de bundan sonra hemşerimizin bu görevinde, kendisine her zaman destek olacağız. Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi açısından üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *