ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kuyruk bitmiyor

Kuyruk bitmiyor
YAYINLAMA: 10 Şubat 2022 / 14.32
GÜNCELLEME: 10 Şubat 2022 / 14.32
Resmi kurumlarda işlem yaptıran vatandaşların oluşturduğu kuyruklarını ardı arkası gelmiyor. İnsanlar, TEDAŞ, Defterdarlık, belediyeler, banka ve hastanelerde para yatırmak, para almak, işlem yaptırmak ve muayene olmak için tüm gün kuyrukta bekliyor.

Vergi kimlik kuyruğu

Resmi kurumlarda işlem yaptırabilmek için vergi kimlik numarası almak isteyen vatandaşlar, Defterdarlıkta uzun kuyruk oluşturuyor. En fazla yeşil kart almak isteyen, bankada işlem yaptırmak isteyenlerin oluşturduğu kalabalık, akşam mesai bitimine kadar sürüyor. Bazı vatandaşlar iki 3 saat sırada beklediklerini belirtirken, her yerde kuyruk var, bıktık usandık. Vergi numarası almak için bir oda tahsis edilmiş ve içerde beş tane personel var, bunun ikisi çalışıyor diğerleri sohbet ediyor. Çoğu zaman bilgisayar arızalandı diye bizi saatlerce bekletiyorlar diye konuştu.

Su kuyruğu

Faiz indirimi ve taksitlendirmenin ardından bundan faydalanmak isteyen aboneler, para ödemek ve uygulamadan faydalanmak için uzun kuyrukta bekliyor. Ödenmeyen faturalar defa parayı taksitlendirme işleminin 30 Haziran‘da sona edeceği belirtilirken, 19 aynı yerde işlem yapan zaman zaman kuyruklar meydana geliyor.

Nema kuyruğu

Çalışanlardan kesilen tasarruf teşvik parasının tekrar ödenmesine başlanması ile ziraat bankası şubeleri önünde kalabalık eksik olmuyor. Çalışanlar çoğu zaman bankanın içerisinden taşıp kaldırımlara, hatta caddelere kadar uzanıyor.

TEDAŞ’ta yoğunluk bitti

TEDAŞ’ın borcu olan abonelere getirdiği indirim ve taksitlendirme kolaylığı için tanınan süre doldu. Çoğu zaman uzun kuyruk ve izdihamın olduğu TEDAŞ yeniden eski sakin günlerine döndü.

Emlak vergisi içinde kuyruk eksik olmuyor

İlçe belediyelerinde de emlak, çevre temizlik vergisi için kuyruklar oluyor. Emlak ve ek vergiler ile çevre temizlik vergilerinin birinci taksitlerinin ödenmesinin son gününün yaklaştığı sıralarda belediyelere de adım atılmaz hale geliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *