ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kuyruk dönemi sona erdi

Kuyruk dönemi sona erdi
YAYINLAMA: 28 Aralık 2023 / 15.27
GÜNCELLEME: 28 Aralık 2023 / 15.45

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Necati Bilgin, otomasyon sistemine geçmeleriyle birlikte hastanede kuyruk sisteminin sona erdiğini savundu.

Bilgin, 650 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi’nin uzun zamandır devam eden otomasyon sistemine geçilmesi ile ilgili çalışmaların tamamlandığını, çalışmalar kapsamında hastane içerisinde bütün birimlerin bilgisayar ağı ile birbirine bağlandığını belirtti.

SSK’lı hastaların da gelmesiyle bilgisayar sistemlerinin kapalı devre usulüyle çalıştığı için yeterli gelmediğini, bu nedenle uzun kuyruklar oluştuğunu ifade ederek, “Yaşlı insanlar, işi acele olanlar sabah erken saatlerde gelip sıraya girip muayene fişi alıyorlardı. Yaşanan bu durum karşısında otomasyona geçerek bir an önce bu kuyrukları ve çileyi sona erdirmek istedik. Başarılı da olduk” dedi. Hastanede otomasyona geçilmesiyle bilgisayar ağının genişlediğini, dolayısıyla kişi sayısının da arttığını, bu sistemle birlikte hastaların kuyruklarda bekleme gibi bir sorunun ortadan kalktığını anlatan Bilgin, “Bilgi işlem merkezi sayesinde muayene fişi alma, sevk ve taburcu işlemi yapan vezne sayımız arttı. Vatandaşlarımız artık mesai saatleri içerisinde geldiklerinde işlemlerini hemen yaptırabiliyorlar” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *