ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Liyakat nerede?

Liyakat nerede?
YAYINLAMA: 02 Mart 2022 / 14.09
GÜNCELLEME: 02 Mart 2022 / 14.09
AK partinin kadrolaşma eleştirilerine karşılık liyakatli kişileri işbaşına getirdiğini söylemesinin gerçek olmadığı, beşinci derecede memuru, birinci derecede müdürlük görevine atayarak gerçek niyetini ortaya koyduğu ifade edildi.

Sanayi ve Ticaret il müdürlüğü görevine atanan Doğan Bekerecioğlu’nun beşinci derece devlet memuru olduğunu söyleyen Şube Başkanı Kemal Kaya, hükümetin sözleriyle uygulamalarının uyuşmadığını, bürokrasiyi tahrip eden bir anlayışla kadro ulaştığını vurguladı.

Müdürler birinci derece

devlet memuru olmalıdır

Neşet Eren’den boşalan Sanayi ticaret il müdürlüğü görevine Kahramanmaraş Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü’nde memur olarak görev yapan ve beşinci derece devlet memuru olan Doğan Bekerecioğlu’nun atanması tartışmalara yol açtı.

Sendikalardan tepki geldi

Gaziantep Sanayi ve Ticaret il Müdürlüğü’nde görev yapan memurlar arasında en düşük derecenin bile Bekerecioğlu’nun derecesinden yüksek olduğu belirtilerek ve 20 yılı aşkın hizmet olanlar bulunmasına rağmen böyle bir atama yapılmasına sendika çevrelerinden tepki geldi.

Atananların çoğu liyakatsiz

Dönem Sözcüsü ve Sendika Şube Başkanı Kemal Kaya, hükümetin resmi kurum ve kuruluşlar da aşırı bir kadrolaşmaya gittiğini, atamaların büyük bir kısmının liyakatsiz ve deneyimsiz kişilerden oluştuğuna dikkat çekti. Sanayi ve ticaret il müdürlüğü görevine birinci derecede bir memurun atanması gerekirken beşinci dereceden birinin atanmasını çok yargıladıklarını, bu atamayla hükümetin art niyetini açıkça ortaya koyduğunu söyleyen Kemal Kaya şunları kaydetti:

Bu tür atamalar kutuplaşmalara yol açar

“Bunun neresi liyakat? Aynı müdürlük içerisinde yüksek okul mezunu ve uzun yıllar hizmet etmiş derecesi yüksek, deneyimli, konusunda uzman insanlar varken beşinci derecen birinin bu göreve getirilmesi hoş ve kabul edilir atama değil. Baştan beri hep atanan kişilerin liyakatsiz ve kadrolaşmaya yönelik olduğunu vurguladık.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *