ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Maarif Meydanını bu heyüladan kurtarın!

Maarif Meydanını bu heyüladan kurtarın!
YAYINLAMA: 30 Mayıs 2021 / 16.54
GÜNCELLEME: 30 Mayıs 2021 / 16.54

Belediye Pasajı’nın üzerinde bulunan meydanın tanzim çalışmaları sürerken, meydanın üçte birini kaplayan şekilsiz bir taş yığını azametinin üzerinde kaybolan, Türkiye’nin belki de en kötü Atatürk heykelinin alandan kaldırılması konusunda herhangi bir girişimde bulunulmaması tepkiyle karşılanıyor.

Estetikten, sanattan, gösterişten, güzellikten yoksunluğun örneği olarak kentin merkezinde görüntü rahatsızlığı yaratan taş yığınının başka bir alana nakledilmesinin isabetli olacağı görüşü ağırlık kazanmaya başladı

Meydan üzerinde mutlaka bir Atatürk heykeli bulunmasının şart olmadığını belirten mimar ve mühendisler, şayet böyle bir şeye ihtiyaç duyuluyorsa, Gaziantep’e yakışır, sanat değeri olan zarif bir Atatürk Heykeli’nin alanın estetiğini bozmayacak şekilde yerleştirilebileceğini ifade etti. Meydanda düzenleme yapıldığı bir dönemde, kaidesinin üzerinde kaybolmuş bu heykelin de başka bir yere nakledilmesi için zamanın son derece elverişli olduğu hatırlatılarak, “Şu anda milyarlarca lira harcanarak meydan yeniden düzenleniyor. Heykelin buradan kaldırılması için zaman son derece uygun. Yetkililer bu fırsatı kaçırmadan, alandaki çalış henüz bitirilmeden heykelin başka bir yere nakli sağlanmalıdır” denildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *