ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Marka bir ürüne kişilik kazandırır

Marka bir ürüne kişilik kazandırır
YAYINLAMA: 15 Aralık 2021 / 14.45
GÜNCELLEME: 15 Aralık 2021 / 14.45
Markanın, üretici veya satıcıların malını tanıtan, onu başkalarının mallarından ayırmaya yarayan isim, terim, sembol, şekil ve bunların birleşimi olduğu ifade edildi. Uzmanlar, markanın, pazarda bir ürünü diğerlerinden ayırmaya yarayan ve ürüne kişilik, hürriyet kazandıran, isim veren temel unsur olduğunu belirtti.

Milli Prodüktivite Merkezi Bölge Müdürü Kutlu Çakır, bölgesel boyuttan ulusal, hatta uluslararası boyuta doğru üretici işletmenin pazara genişledikçe mamullerinin ayırt edici bir yönünün olmasının önem kazandığını açıkladı. Böylece, imalatçının markasını ulusal markaya dönüştüğünü açıklayan Çakır, “İşletmenin markanın, çeşitli yönlerden sağladığı büyük avantajları vardır. Markanın en önemli işlevi bir işletmenin mal ve hizmetlerini diğerlerinden ayırmaktır. Marka, ürünleri arasındaki fark ortaya çıkararak tüketicinin ürün seçimini sağlıklı yapabilmesine imkan tanır.

Marka bir bakıma ürünün menşeini, kim tarafından üretildiğini gösteren bir işarettir. Tüketici marka adından hareketli ürünün menşei, üreticisi hakkında fikir sahibi olacak, bu ise ürünü olan güveni ve tercih etkileyecektir. Günümüzde markanın en önemli işlevlerinden biri de tüketici üzerinde oluşturduğu imajdır. Markanın piyasada oluşturduğu imaj, marka sahipleri için çok önemli bir sermayedir. Tüketici marka aracılığı ile manitanın ve satın alır. Tanınmışlık düzeyi yüksek bir marka bir işletmenin reklam ve müşteri kazanma aracı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *