ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Marka yaratmalı ve bu markayı etkin şekilde pazarlamalıyız

Marka yaratmalı ve bu markayı etkin şekilde pazarlamalıyız
YAYINLAMA: 18 Mart 2024 / 16.53
GÜNCELLEME: 18 Mart 2024 / 16.53

Firmaların, tüketici ihtiyaçlarına göre farklı tasarıma sahip ürünler imal etmek, marka yaratmak ve bu markayı hedef kitleye etkin bir şekilde pazarlamak zorunda olduğu ifade edildi.

Aslan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve Asya Finans işbirliği ile düzenlenen “İletişim ve markalaşma yönetimi” konulu seminerde sadece üretim değil, pazarlama yöntemlerinin de çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Gelişen dünyada, gerek iç pazar, gerekse dış pazarlarda hemen her sektörde yoğun bir rekabet ortamının bulunduğunu ifade eden Aslan, “Birçok firmanın, ürün ve hizmetlerini son kullanıcıya ulaştırmak için yaptığı yarışta, bir adım öne geçmek için rakip ürünlerden farklılaşmak gerekiyor. Rakip ve ikame ürünlerde farklılaşmanın yolları ise tüketici ihtiyaçlarına göre farklı tasarıma sahip ürünler imal etmek, marka yaratmak ve bu markayı da hedef kitleye pazarlamaktadır” diye konuştu. Üretim ve tüketim faaliyetleri arasında gelişen bir süreç olan ekonomi konusunda yapılan araştırmaların, tüketicilerin satın alma davranışlarının her geçen gün değiştiğini gösterdiğini belirten Aslan şöyle konuştu: “Artık sıradan ürünler tüketiciyi cezbetmiyor. Yoğun rekabet ortamından geri kalmak istemeyen firmalarımız bu durumda ürünlerini satan kişinin mutlaka değişik tasarımlar meydana getirmeli ve oluşturdukları ürünleri kendi markalarıyla satmalıdır. Nitekim şu anda birçok ülkede marka tescili daha firma kurma aşamasında zorunlu hale geldi. Diğer yandan günümüzde yaşanan küreselleşme akımıyla birlikte gelişen teknolojiler hızlı iletişim ve bilgi ağları sayesinde firmalar çok büyük bir tüketici topluluğuna çok farklı kanallardan aynı anda ulaşabilmektedir. Değişen tüketici kimliği ve artan beklentiler de ürün ve hizmetlerin rakiplerinden farklılaşmasını zorunlu kılmaktadır”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *