ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Mayıs ayının ikinci zam şampiyonu Antep fıstığı

Mayıs ayının ikinci zam şampiyonu Antep fıstığı
YAYINLAMA: 06 Kasım 2023 / 13.25
GÜNCELLEME: 06 Kasım 2023 / 13.25
Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik, olumsuz hava şartları ve rekoltenin düşük olacağı düşüncesinin Antep fıstığını zam şampiyonları arasına soktuğunu savundu.

Çelik, Devlet İstatistik Enstitüsü’nün (DİE) açıkladığı zam oranlarında, önceki aya göre fiyatı yüzde 18.2 oranın da artan uçak biletini, yüzde 13.3’lük fiyat artışıyla Antep fıstığının izlemesinin normal olduğunu belirtti.

Geçen yıllarda Antep fıstığı rekoltesinin yüksek olması nedeniyle fiyatların çok düştüğünü ve bu durumun üreticiyi rahatsız ettiğini ifade eden Çelik şöyle konuştu: “Geçen yıl Antep fıstığının fiyatı beklenenin çok altında kalmıştı. Neredeyse piyasadaki en ucuz çerez, fıstık haline gelmiştir. Fiyatlar o derece düşmüştü. Bu sene ise olumsuz hava şartları ve fıstık rekoltesinin düşük olacağı düşüncesi Antep fıstığını zam şampiyonları arasına soktu. Bu durum aslında normal. Antep fıstığı şu anda değerine yakın bir fiyatla satılıyor”

Çelik, piyasanın kendini arz talep dengesiyle düzenlediğini ve Antep fıstığının fiyatının geçen aya oranla fiyatının yüzde 13.3 oranında arttığını belirterek bu durumun üretici için olumlu olduğunu ifade etti.

Piyasada çok fazla ürün sıkıntısı yaşanmayacağını düşündüğünü ifade eden Çelik, bir sonraki dönemde Antep fıstığında büyük bir artış beklemediklerini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *