ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Meclis üyeleri ön seçimle belirlenecek

Meclis üyeleri ön seçimle belirlenecek
YAYINLAMA: 29 Mayıs 2023 / 13.42
GÜNCELLEME: 29 Mayıs 2023 / 13.43
CHP, Celal Doğan heyecanı yaşıyor

CHP Genel başkanı Deniz Baykal’ın, Celal Doğan rozetini takarak, yeniden Gaziantep Büyükşehir belediye başkanlığına adaylığını açıklayacağı grup toplantısı için Gaziantep’ten beş otobüs dolusu insan Ankara’ya gitti. CHP il ve ilçe yönetimleri de Celal Doğan’ın adaylığının açıklanacak toplantıda hazır bulunacak.

İstediğim zaman dönerim dedi, döndü

Aylardan beri nereden aday olacağı tartışılan ve CHP ile arasındaki problemi nasıl çözeceğini merak edilen, ancak konu her gündeme geldiğinde, “Ben istediğim zaman partiye dönerim. Önemli olan seçim kazanmak” diyen Gaziantep Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan rozetini bugün genel başkan Deniz Baykal takacak.

Dernek başkanlarına destek verecek

Bugünkü CHP grup toplantısına katılarak Celal Doğan’a destek vermek için çok sayıda partili yanında, bir çok oda ve derneğin başkanı da uçakla veya otobüsle Ankara’ya gitti. Akşam, Ankara’ya hareket eden beş otobüste partililer, dernek başkanları ve gazeteciler vardı.

İl yönetimi daha önce çağırıldı

Genel merkez tarafından önceki gün Ankara’ya çağrılan il başkanı Duran Ergetir ve ilçe başkanları Neşet Uçar ve Erdinç Tütüncüler’in MKYK’da görüşlerinin alındığı, başkanların “Belediye başkanlarını atacaksınız, bari meclis üyeleri için ön seçim yapalım, örgüte biraz hareket ve heyecan yaratır” ısrarı üzerine belediye meclis üyelerinin ön seçimle belirlenmesine karar verildiği bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *