ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Meclis üyeleri sıcaktan etkilenmesin diye oturumun saati değiştirildi

Meclis üyeleri sıcaktan etkilenmesin diye oturumun saati değiştirildi
YAYINLAMA: 14 Aralık 2023 / 17.57
GÜNCELLEME: 14 Aralık 2023 / 18.10

Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı birinci oturumu yapıldı

Gündem maddeleri ilgili komisyona havale edildi. Oturum sonunda bir sonraki meclisin 14 Temmuz’da saat 14:00’te toplanmasına karar verildi. Ancak meclis üyelerinden biri saat 14:00’ün sıcağa denk geldiğini, meclisin akşam serinliğin arttığı bir zamanda yapılmasını önerdi. Öneri Meclis Başkanı Asım Güzelbey ve bazı meclis üyelerini şaşırtsa da oy birliğiyle meclisin aynı gün saat 17:00’de toplanmasına karar verildi.

Meclis salonunu grup odası yaptılar

yoklamanın yapılıp çoğunluğun sağlanması üzerine oylamaya geçilen Büyükşehir Belediye meclisinde Büyükşehir Belediyesinin 2003 yılı kesin hesabının görüşülmesi, Şahinbey belediyesinin 2003 yılı kesin hesabının görüşülmesi, Şehitkamil ilçe belediyesinin 2003 yılı kesin hesabının görüşülmesi hakkındaki maddeler oylamaya sunuldu ve ittifakla kabul edildi.

Güzelbey, meclis oturumunu partililerin grup odası sandı

Ek gündem maddelerinin okunmasının ardından Büyükşehir Belediye Meclis Başkanı Asım Güzelbey, gündem maddeleri üzerinden konuşacaklarını bu nedenle basının meclis salonunun dışına çıkmasını istedi. Daha önce böyle bir uygulamayla karşılaşmayan ve halka açık bir meclisten çıkarılmalarına anlam veremeyen basın mensupları, koridorda beklemeye başladı. Bir süre sonra AKP’li bir meclis üyesi meclis oturumunun açık yapılması gerektiğini Başkan Güzelbey'e anlattıklarını belirterek basın mensuplarının yeniden içeri girmesini istedi.

Önce dışarı çıkardı sonra yeniden davet etti

Birkaç maddenin görüşülmesinin ardından basın mensuplarının içeri davet edilmesi üzerine Güzelbey, Meclisin ikinci günden maddesi olan ‘Belediyemizce yerel Zafer Gazetesi temsilcileri hakkında açılan manevi tazminat davasının sulh en çözümlenmesi veya devam etmesi’ hakkındaki kararla ilgili görüştük. Bunu da olumlu bir şekilde hallettik dedi.

Ek gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi

Gündeme eklenen 12 maddeden Büyükşehir Belediyesi otobüslerden en fazla 60 adedinin otobüs işletme tesisleri ile beraber kiraya verilmesi, yerel Zafer Gazetesi temsilcileri hakkında açılan manevi tazminat davasının sulhen çözümlenmesi, belediyenin üye bulunduğu Türkiye Belediyeler Birliği, birlik meclisi için 2 asil bir yedek üye seçimi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gaziantep il Başkanlığının mülkiyetinin Büyükşehir Belediyesine ait Gazikent mahallesi Göllüce mevkinde bulunan 1 nolu futbol sahasının tahsisi oylamaya sunuldu ve ilgili komisyonlara havale edildi.

Halep, Musul ve Duisburg kardeş şehir olacak

Umuma açık yerlerin güvenlik ve denetim açısından açılış ve kapanış saatlerinin yeniden belirlenmesi, hanımlar lokali ücret tarifesinin belirlenmesi, kırsal terminal giriş çıkış ücretinin belirlenmesi, salon ücret tarifelerinin belirlenmesi, asfalt satışı ve muhtelif marka binek araçları, kamyonet ve minibüslerin satışı hakkındaki maddeler de onaylandı. Cadde ve sokaklara şehit isimlerinin verilmesi, kardeş kent talebinde bulunan Halep, Musul ve Duisburg şehirlerinin bu isteklerinin değerlendirilmesi hakkındaki madde oylamaya sunuldu ve kabul edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *