ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Meclise gitmedi, seçime gidecek

Meclise gitmedi, seçime gidecek
YAYINLAMA: 11 Mayıs 2023 / 12.59
GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2023 / 23.12
Daha birkaç ay öncesine kadar televizyon ekranlarından “Celal Doğan CHP’ye dönerse, aynı çatı altında siyaset yapmam” diye bağıran ve Celal Doğan’ın yönettiği Büyükşehir Belediye Meclisi oturumlarına katılmayarak görevini ihmal eden Yaşar Ağyüz, seçim atmosferine girilince, “Biz bağrımıza taş bası, kendini aramıza alıyoruz. Kendini de bizi kucaklaması lazım” diye kolları sıvadı.

Taban ve genel merkez ısrar ediyormuş

Büyükşehir belediye meclis üyesi olan ve Celal Doğan ile kavgalı olduğu için uzun süreden beri meclis oturumlarına katılmayan, yerel seçimlerde oy aldığı insanları ve belediye meclisinde görevini ihmal eden Yaşar Ağyüz’ün “Taban ve genel merkez çok ısrar ediyor” bahanesi ile Celal Doğan ile seçim kampanyası yürütmeye hazır görüntüsü vermesi şaşkınlık ve hayret uyandırdı.

Görevini ihmalin gerekçesini açıklasın

Yaşar Ağyüz’ün tavrındaki bu değişikliğin siyasi etikle bağdaşmadığına dikkat çekilirken, “Yaşar Ağyüz’ün, bundan önce yerel seçimlerde vatandaşın verdiği oyla belediye başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin doğal olarak üyesi oldu. Seçim zamanı gelince 1.01 bahaneyle Celal Doğan’ın yanına gelip, kol kola girip kampanya yürütüyor. Seçildikten sonra hemen Celal Doğan’la kavga ediyor. Neredeyse bir yıldan beri Celal Doğan yönetiyor diye Büyükşehir belediye meclis toplantılarına katılmayarak görevini ihmal etti. Şimdi seçim zamanı yine Celal Doğan ile seçime girmeye hazır görünüyor. Seçmene belediye meclis toplantılarına katılmayarak, görevini ihmal etmesinin gerekçesini nasıl açıklayacak?” denildi.

Kavgayla kent yönetilmez

Belediye meclislerinin kentlerin kaderinin çizilip belirlendiği yerler olduğunu belirten CHP’li aday adayları, “Halktan belediye başkanı ve meclis üyesi olmak için o istemişti, daha sonra kentin kaderinin çizildiği Belediye Meclisi’nin toplantılarına, sırf Celal Doğan ile olan kavgan yüzünden katılmamışsın, şimdi Celal Doğan gelip bizi kucaklamalı biz de seçim kazanmalıyız diyecek kadar garip tavır sergiliyorsun. Bunun neresi siyasetle bağdaşıyor. Birlikte seçime girip, yine kazansanız, iki ay sonra Celal Doğan ile yeniden kavga edip, hizmetlerin aksamasına neden olursun” diye konuştu.

Ağyüz, Şahinbey’de CHP’yi batırdı

Yaşar Ağyüz’ün ana kent belediye başkanı Celal Doğan ile kavgası yüzünden Şehitkamil ilçesi her geçen gün gelişip güzelleşirken, sahibinin kaderine terk edildiğini ifade eden Şahinbey belediye başkan aday adayları, “Mehmet Bozgeyik Şehitkamil‘de partiyi tek başına saklarken, Yaşar Ağyüz Şahinbey‘de CHP’yi batırdı. İlçede doğru dürüst bir belediye hizmet yok.10’dan sonra kalkmış, ben kendimi Büyükşehir‘e hazırlamıştım diyor. Büyükşehir‘e kendini nasıl hazırlamış? Hangi projeyi geliştirmiş. Herhalde kendini psikolojik olarak hazırlamayı kastediyor. Şahinbey Belediyesi Başkanlığı’nın en çok kendinin haklı olacağını söyleyecek kadar kendini kaybetmiş. Bundan sonra seçim kazanması hayal olduğuna göre, bari ilçenin tapusunu üzerine alsın” diye ateş püskürdü.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *