ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Memurlar iş bıraktı

Memurlar iş bıraktı
YAYINLAMA: 11 Nisan 2023 / 17.13
GÜNCELLEME: 11 Nisan 2023 / 17.13
KESK’e bağlı memurlar, Vizite eylemine çıkarak hükümetin çıkarmak istediği yasaları protesto etti.

Vizite eylemine eğitim, sağlık, maliye ve belediye gibi bir çok kurum ve kuruluş da çalışan memurlar çıkarken, bu işyerlerindeki hizmetlerde aksama oldu. Kamu çalışanları, bugün de iş bırakma eylemine devam ediyor.

Kölelik yasası istemiyoruz

Ülke genelinde ve Gaziantep’te memurlar dün vizite eylemi yaptı. KESK’e bağlı sendikalara üye kamu çalışanları, bağlı bulundukları resmi kurum ve kuruluşlardaki görev yerlerine gitmeyerek Vizite çıktı. Vizite alan memurlar daha sonra öğretmen evi önünde bir araya gelerek Atatürk heykeli önüne yürüdü. Yaklaşık 1000 kamu çalışanının katıldığı basın açıklamasında, sloganlarla hükümete tepki gösterildi. İşte sendika işte KESK, toplu sözleşme hakkımız, söke söke alırız, kölelik yasası istemiyoruz, kamu insan hakkıdır, ticaretleştirilemez, diye slogan atıldı.

Yoksulluğun, sefaletin, işsizliğin kitabını yazdılar

KESK Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel Sen Şubesi başkanı Yusuf Şahinler, konuşmasında kamu hizmetlerini savunmak ve halkın geleceğine göz dikenlere yanıt vermek için toplandıklarını, sendikaları yok sayanlara örgütlü güçleri göstermek istediklerini açıkladı. IMF tacirleri, yoksulluğun, sefaleti, işsizliğin kitabını yazdığını işaret eden Şahinler sözlerine şöyle devam etti:

Reformcuyum diyen hükümet, tüccar

olmuş, ne var ne yok satıyor

“Ankara milyonlarca insanın feryadını duymuyor. Emekçilerin haklarını tanımıyor, esnaf kan ağlıyor, tarım can çekişiyor. Çünkü hükümet, uluslararası finans kuruluşları önünde diz çekiyor. Hükümet, sırtını sermaye ve işverenlere dayıyor. Zira hak arayanlara ve emek örgütlerine geldiğinde akıl veriyor, olmadı tehdit ediyor. Hazırlanan bütçe de halk yok. Reformcu hükümet tüccar olmuş, ne var ne yok satıyor. Sanki şirket yönetiyor. Sanki şirketi satışa çıkarıyor. Yurttaş değil müşterisiniz. Bir yasa hazırlanıyor reform adına, işverenlere danışılıyor, sendikalara demokratik kamuoyuna danışılmıyor. Bir yasa hazırlıyor, toplumsal rehber yerine kar ve rekabeti koyuyor. O iş güvencesi olmaz diyor, toplu sözleşme grev yok diyor. Ücrette performans diyor. Keyfiyete ve kayırmaya yol veriyor. Benim istediğim koşullarda çalış, seni çıkarmam diyor.”

İnsan hakları ile insandır

Şahinler, “Eğitim, sağlık, Sosyal güvenlik hizmetleri temel insan haklarıdır. Kamu hizmetlerini satmak, paralı hale getirmek, temel insan haklarının ihlalidir. İnsan, haklarıyla insandır. Hükümetin insan haklarından, demokrasiden ne anladığı ortada. Düşünce ifadesinin, örgütlenmenin önündeki engel olarak görülüyor. Uyum adına yedi paket geçirildi, uygulamada bürokratik engeller aşılamadı. Emekçiler ve halk yine görmezden gelindi. Farklı kimlik ve kültürlere saygılı, çoğulcu demokrasi yerine yasaklı, engelli demokrasi sürsün istiyorlar. Kamu çalışanları için, yoksulluk, yolsuzluk, yozlaşma, kadrolaşma devam etsin istiyorlar. İşte demokrasi anlayışları” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *