ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Memurlar öfkeli

Memurlar öfkeli
YAYINLAMA: 12 Nisan 2023 / 15.47
GÜNCELLEME: 12 Nisan 2023 / 15.47
KESK’e bağlı memurlar, Vizite eyleminden sonra dün de iş bırakma eylemi yaptı.

Eyleme eğitim, sağlık, maliye ve belediye gibi resmi kurumlarda çalışan memurlar katılırken, bu dairelerdeki hizmetlerde büyük aksama olmuştu. Memurlar, iki gün üst üste yaptıkları eylemle hükümet tarafından dikkate alınmadığı takdirde ileriki günlerde eylemlere devam edeceklerini belirtti. Hükümetin halka yalan söylediği vurgulandı.

Sözleşmeli memur olmayacağız

KESK’e bağlı sendikalara üye memurlar, kamu yasa tasarısı, personel rejimi yasası ve yerel yönetimler yasa tasarısını protesto eylemine dün iş bırakma eylemi ile devam etti. Sabah kurumları önünde toplanan memurlar daha sonra demokrasi meydanına yürüdü. Burada, İşte sendika, işte KESK, Toplu sözleşme hakkımız, söke söke alırız, Kölelik yasası istemiyoruz, Parasız eğitim, parasız sağlık, Sözleşmeli memur olmayacağız, Kamu insan hakkıdır ticaretleştirilemez diye slogan atıldı.

Ücretler reel anlamda %40 eridi

KESK Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel Sen Şubesi başkanı Yusuf Şahinler, kamu yönetimi temel kanunu ile hükümetin, çalışanların işine ve aşına göz diktiğini, bu yasanın çıkması ile 2 milyon emekçinin iş güvenliğinin ortadan kalkacağını, başta eğitim ve sağlık olmak üzere bir çok kamu alanının özelleştirileceğini söyledi. AKP’nin iş başına geldiği günden bu yana uygulamaya koyduğu ekonomik ve sosyal politikalarla halkın tüm kesimlerine dönük saldırıların arttırdığını işaret eden Şahinler, “Ücretlerimiz reel anlamda %40 eridi. Sosyal politikalarla işsizlik her geçen gün arttı, mevcut çalışanların iş güvenliği ortadan kaldırıldı. Çıkarılacak kamu yönetimi temel yasası ile kamu hizmetleri paralı hale getirilecek, kamu hizmetleri yerli ve yabancı şirketlere devrediliyor. Sözleşmeli ve kuralsız çalışma öngörülüyor. Kamu hizmetleri tamamen ticaretleştiriliyor, yerli ve yabancı şirketlerin kar alanı haline getirilmek isteniyor” dedi.

Hep yalan söylüyorlar

Kamuda fazla istihdam olduğu ve çalışanlar sözleşmeli yapılarak fazla maaş alacakları söylemini yalan olduğunu söyleyen Şahinler, “Yalanlar bununla bitmiyor. Kamu sektöründe verimlilik artacak söylemi yalan, IMF ve Dünya Bankası politikalarını uygularsak ekonomimiz düzelecek sözü yalan. Biraz daha dişimizi sıkarsak düze çıkarız, göstergeler olumlu her şey iyiye gidiyor sözleri yalan. Bu hükümet diğerlerinden farklıdır, yeni şeyler söylüyorlar, halkı düşünüyor sözü yalan. Bu yasalar çıksa bile mevcut çalışanların özlük hakları korunur sözü yalan. Yalana dayalı bu politikalarla, IMF ve Dünya Bankası politikalarına ve onların dayatması olan kamu yönetimi personel rejimi ve yerel yönetimleri yasa tasarılarına karşı her türlü demokratik ve meşru tepkimizi göstermeye devam edeceğiz. Başka bir dünya mümkün yeter ki isteyelim” diye konuştu.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alanda, memurlar basın açıklamasından sonra sessizce dağıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *