ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Mercimekte süper rekolte beklentisi

Mercimekte süper rekolte beklentisi
YAYINLAMA: 12 Kasım 2023 / 21.11
GÜNCELLEME: 12 Kasım 2023 / 21.25
Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik bu yıl mercimek rekoltesinde büyük artış beklediklerini söyledi. Çelik, bölgede önemli bir geçim kaynağı olan mercimek hasadının devam ettiğini kaydetti.

Türkiye kırmızı mercimek üretiminin yüzde 90’ının bölgede gerçekleştirildiğini ifade eden Çelik, “Bu yıl mercimek rekoltesinde büyük artış bekliyoruz” dedi.

Buğdayda da rekolte kaybı beklenmiyor

Çelik, bölgedeki buğday ekili alanların kuraklık ve soğuk havalar nedeniyle zarar gördüğünü, bölgedeki ürünlerde verim kaybı olduğunu fakat buğday rekoltesinde bir sorun yaşanacağını sanmadığını kaydetti.

Türkiye'de enflasyon hızla düşerken buğday fiyatlarının enflasyonun çok üzerinde zam gördüğünü belirten Çelik, geçtiğimiz yıl bu dönemde kilosu 250 bin lira olan buğdayın şu anda çok daha yüksek bir fiyatla işlem gördüğünü ifade etti.

TMO 23 Borsadan alım yapacak

Bu yıl buğday fiyatlarında büyük oranda artış beklemediklerini ifade eden Çelik, “Toprak Mahsulleri Ofisi bu yıl 23 borsadan alım yaparak fiyatları dengeleyecek” diye konuştu.

Çelik, İç Anadolu Bölgesinde rekoltenin iyi durumda olduğunu Çukurova’da ise süne tehlikesi yaşandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *