ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Merkez sağ tek çatı altında birleşmelidir

Merkez sağ tek çatı altında birleşmelidir
YAYINLAMA: 12 Ağustos 2021 / 13.53
GÜNCELLEME: 12 Ağustos 2021 / 13.53
Barajın altında kalan siyasi partilerin liderlerinin çekilmekte çok geç kaldığını belirten DYP eski İl Başkanı Ali Koyuncugil, “İş işten geçti. Artık dökülen su geri toplanmaz, bu kararı daha önce vermeliydiler” dedi. Koyuncugil, ANAP ve DYP’nin çatısının çöktüğünü, yeni bir çatı altında bir araya gelinmesi gerektiğini vurguladı.
  1. hükümetle birlikte parlamentoda bulunan muhalefet partilerine 3 Kasım’da seçmenin çok yerinde bir ders verdiğini ifade eden Koyuncugil, partilerin oy kaybının lider hatalarından kaynaklandığını söylerken, seçim sonuçlarını Sabah’a değerlendirdi. Seçmenin özellikle ANAP ve DYP’yi uyardığını ifade eden Koyuncugil, “Eğer AKP başarılı olursa merkez sağ zaten orada kalır. Yoksa eski yerlerine döner. Şu an tüm planlar bu partinin başarısız olmasına yönelik. Aksi halde diğer partilerin toparlanması çok güç. Biz ülkemiz için tek partili hükümetin başarılı olmasını istiyoruz” dedi.

ANAP Lideri Mesut Yılmaz’ın hem genel başkanlıktan, hem de aktif siyasetten çekileceğini açıklamasının geç de olsa çok yerinde bir karar olduğunu, diğer liderlerin de aynı özveriyi göstermesi gerektiğini açıklayan Koyuncugil, “DYP’de Tansu Çiller, ANAP’ta Mesut Yılmaz genel başkan olduklarından bu yana partilere hep oy kaybettirdiler. Çünkü parti içi demokrasiyi göz ardı ettiler. Yaptıkları hatalar oyların başka partilere kaymasına yol açtı. Her iki merkez sağ partinin çatısı çöktü. Onun için yeni bir çatı altında merkez sağ bir araya gelmeli. İki tane merkez sağ parti olmaz, bir tane olmalı. Yılmaz gibi Çiller de aktif siyasetten çekilmeli. Eğer bunlar başarılı olsalardı, zaten bugünkü duruma gelinmezdi” şeklinde konuştu.

Dünyanın yeniden yana olduğunu ifade eden Ali Koyuncugil, tüm teşkilatların tepeden tırnağa yenilenerek gençlerin iş başına getirilmesi gerektiğini açıkladı. Halkın değişiklik istediğini ifade eden Koyuncugil, “Halk son seçimde iktidar muhalefet demeden hepsine kırmızı kart gösterdi. Küçük olsun benim olsun zihniyeti bitmeli. Parti içi demokrasi işletilmeli.

DYP’ye tekrar dönen Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar’ın parti genel başkanlığına hazırlanmasıyla ilgili bir soruya ise Koyuncugil, “Ağar başarılı bir bürokrat olabilir, ama siyasi parti genel başkanlığı çok farklı şeydir. Herkes bunu yapamaz. Ağar’ın bu konuda başarılı olup olamayacağını bilemiyorum. Ama kolay bir iş değil” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *