ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Milleti temsil için gittiğini unutmadı

Milleti temsil için gittiğini unutmadı
YAYINLAMA: 14 Mayıs 2024 / 17.29
GÜNCELLEME: 14 Mayıs 2024 / 17.29

Irak'a asker gönderilmesine "ret" oyu, kadın haklarına ilişkin düzenlemede kadınlar lehine evet oy ukullanan Gaziantep Milletvekili Nurettin Aktaş'ın AKP'nin Grup toplantısında Başbakan'a karşı ortaya koyduğu irade Gazianteplilerin takdirini topladı.

Enerji maliyeti halkı mağdur ediyor

Sulama ve enerji konusunda sıkıntı çekildiğini, yöre insanının enerjiden mağduriyetini açıklayan bir konuşma yapmak istediğini ve bu arada Başbakan Erdoğan'ın müdahalesi ile karşılaştığını vurgulayan Aktaş, söz alma ve ifade hakkını yerine getirdiğini söyledi.

"Niyet mi okuyorsunuz?" dedi

Kendisinden önce söz almak isteyen milletvekiline söz hakkı verilmediğini, kendisinin de ne söyleyeceğinin bilindiğinin ifade edilmesi üzerine müdahale ettiğini vurgulayan Aktaş, "Başbakan Erdoğan, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksektepe'ye söz vermedi. Daha sonra söz alan Karaman Milletvekili Mevlüt Akgül enerji ve sulamayla ilgili konulardan yakındı. Yöresinin bu konudaki sıkıntılarına değindi ve halkın daha fazla mağdur edilmemesini söyledi. Ben de kendi yöremin insanlarının mağduriyetini gündeme getirmek ve enerji indirimi ve taksitlendirmenin gerekliliği için söz almak istedim. Başbakan Erdoğan, 'Senin ne konuşacağını biliyorum' dedi. Ben de bunun üzerine 'Sayın Başbakanım, niyetimi nereden biliyorsunuz, niyet okuyuculuğuna mı soyundunuz?" dedim. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan bana söz hakkı verdi, ben de konuşmamı gerçekleştirdim. Çünkü enerji ile ilgili sıkıntıyı geçen hafta Enerji Bakanı'na iletmiştim. Toplantıda bunu Başbakan Erdoğan'a da iletmek istedim" şeklinde açıklama yaptı.

Söz almak en doğal hakkım

Enerji maliyetlerinin düşürülmesinin ve taksitlendirilmesinin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Aktaş, "Biz halkın sorunlarını çözmek için Meclis'teyiz. Halkın sorunlarını anlatmak ve söz istemek de en doğal hakkımız ben sadece bu hakkımı yerine getirip milletimin sorunlarını aktardım" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *