ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Milletimiz mağdurun yanında yer alır

Milletimiz mağdurun yanında yer alır
YAYINLAMA: 01 Haziran 2021 / 14.32
GÜNCELLEME: 01 Haziran 2021 / 14.32
Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak ve İHD eski Genel Başkanı Akın Birdal ve Necmettin Erbakan’ın milletvekili adayı olamayacağı kararına partilerin Gaziantep milletvekili adayları sert tepki gösterdi. Siyasiler, kararın demokratik olmadığına dikkat çekti.

Ak Parti 4. sıra milletvekili adayı Ahmet Üzer, YSK’nın kararının hayırlı bir karar olmadığını, ancak yine de karara saygı duyduklarını belirtti. Üzer, “Bu noktada devlete bir kırgınlığımız yok. Böyle takdir edilmiş fakat inanıyoruz ki bu haksız bir karardır, milletimiz bunun cevabını sandıkta verecektir. Bizim insanımız her zaman mağdurun yanında yer almıştır. Bundan böyle daha çok çalışacağız ve partimizi tek başına iktidara getirerek anti demokratik tüm yasaları değiştirip ülkenin önünü açacağız” dedi.

Verilen karardan sonra halkın desteği ile oy oranlarının yüzde 50’yi geçeceğini söyleyen üzer, partide genel başkanlık sorununun yaşanmayacağını belirterek şöyle konuştu: “AK Parti’de genel başkanlık sorunu yaşanmaz. Kendi kurullarımız içerisinde bu sorunu çözeriz. AK Parti, zaten tek başına bir kişiye endekslenen parti değil. Bu nedenle genel başkanı sorun olmaz. ” Üzer, YSK’nin kararından sonra partinin oylarında azalma olmayacağını da sözlerine ekledi.

HADEP eski il Başkanı ve DEHAP 2. sıra milletvekili adayı Abdullah İnce ise genel başkanları Murat Bozlak ve IHD eski Genel Başkanı Akın Birdal hakkında verilen kararın siyasi olduğunu belirterek, partinin oyunun hiçbir şekilde etkilenmeyeceğini açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *