ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Milyonlar umudu bir bilete bağladı

Milyonlar umudu bir bilete bağladı
YAYINLAMA: 14 Temmuz 2024 / 17.53
GÜNCELLEME: 14 Temmuz 2024 / 17.53

Büyük ikramiye 15 trilyon olmak üzere toplam 118 trilyon dağıtacak olan Milli Piyango biletine ilginin geçen yılın özel biletine oranla daha az olduğunu bildirdi. Satışlardan memnun olduklarını belirten Sabit ve Seyyar Milli Piyango Satıcıları Odası Başkanı Mustafa Bozkurt, "Yılbaşı özel ikramiyelerinde bilet satışları diğer zamanlardan daha fazla oluyor. Ancak bu yıl geçen yıla oranla daha az bilet satışı gerçekleşti. Belki biletlerin pahalı olmasından kaynaklanıyor olsa gerek, ancak yine de normal zamanlardan daha çok bilet satılıyor" diye konuştu.

Piyasada bilet sıkıntısı yok

Tam biletin 20, yarım biletin 10, çeyrek biletin de 5 milyon lira olduğunu belirten Bozkurt, en fazla tercih edilen biletin 5 milyon liradan satılan çeyrek bilet olduğunu söyledi. Yılın son gününe kadar bilet sıkıntısı olmayacağını, bu nedenle kimsenin kent dışından ya da tanımadığı kimselere bilet siparişi vermemesi gerektiğini belirten Bozkurt, "Geçen yıl ve ondan önceki yıllarda bilet sıkıntısı olmadı. Bu nedenle ilerleyen günlerde vatandaşlarımız biletin bittiği söylentileri üzerine zor durumda kalmasın" dedi.

Yakasında kart olmayan kişilerden bilet satın almayın

Bozkurt, Oda'ya kayıtlı 700 civarında bilet satıcısı olduğunu, ancak bunların 150 kadarının fiilen bilet sattığını belirtirken, "Halkımız tanımadığı büfelerden ve kişilerden bilet satın almasın. Bilet satan kimselerin yakasında ruhsat kartı olup olmadığını kontrol etsin. Bilet satmaya yetkili olan kişilerin yakasında kartı vardır. Ayrıca bileti satın alırken eliyle dokunsun, gerçek biletlerde kabartma rakamlar vardır. Taklit biletlerde bu kabartma rakamlar olmaz" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *