ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Milyonlarca hazine arazisi yağmalanmış

Milyonlarca hazine arazisi yağmalanmış
YAYINLAMA: 04 Mart 2024 / 14.02
GÜNCELLEME: 04 Mart 2024 / 14.02

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 173 mahalle muhtarıyla birlikte düzenlenen toplantıda, gecekondu ve kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu Gaziantep’te, arazi sıkıntısı yaşandığını, hazine arazilerinin geçmişte hoyratça kullanıldığını belirtirken, “Milyonlarca hazine arazisi satılmış ya da bazı çevreler tarafından adeta paylaşılmış. Toplu konut yapımı için 2 milyon metrekare hazine arazisini zor bulduk. Biz elimizde kalanlarla toplu konut yapacağız” dedi.

Her isteyen konut sahibi olabilecek

En çok dar gelirlilerin konut sıkıntısı olduğunu, bunların büyük bölümünün de Organize Sanayi Bölgesi’nde çalıştıklarını söyleyen Güzelbey, “Organize Sanayi Bölgesi’ne çok yakın bir bölge olan Beylerbeyi’nde toplu konut için geniş bir arazi bulduk. Ayrıca, Tarım Köy Projesi kapsamında Toplu Konut İdaresi ile yaptığımız bir anlaşma ile Çıksorut semtindeki hayvan ahırlarını boşaltıp, buralara da kat karşılığı konut yapacağız. Beylerbeyi bölgesine ilk etapta bin 500 konut hedefliyoruz. Ancak orası 4 bin konutluk bir proje, isteyen herkese konuk yapacağız. Bu konutları da 14 ay içinde teslim edeceğiz” diye konuştu.

Elimizde sihirli değnek yok

Gaziantep’in 20-30 yıldan beri ulaşım sorunu yaşadığını, bu soruna çözüm bulmak için çalıştıklarını, ancak bu konuda ellerinde sihirli değnek olmadığını belirten Güzelbey, “Trafik sorunu bugünün dünün sorunu değil, yılların biriktirdiği bir sorun. Bizim elimizde sihirli değnek varmış gibi herkes bizim sorunları bir dokunuşta halletmemizi istiyor. Bizim elimizde sihirli değnek yok. Sihirli değnek ancak çizgi filmler de vardır. Gaziantep'in en geniş caddesi 35 metredir. O gün o caddeler yapılırken susanlar, bugün Gaziantep’e 2 kavşağı çok görmektedirler” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *