ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Muhteşem dönüş

Muhteşem dönüş
YAYINLAMA: 30 Mayıs 2023 / 13.24
GÜNCELLEME: 30 Mayıs 2023 / 13.25
Celal Doğan’a CHP rozeti takarken, genel başkan Deniz Baykal ile doğan arasında keyifli dakikalar yaşandı. Baykal rozet ararken Doğan, cebinden çıkardığı rozeti Genel başkanı uzattı.

Baykal da, “Tabii, sana yeni rozet gerekmiyor” dedi. Doğan Genel başkanına Karanfil’le yanıt verdi.

Gaziantep Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan, görkemli bir törenle CHP‘deki üyeliğini askıdan indirtti. CHP Genel başkanı Deniz Baykal, “Doğan’ın rozetini yeniden takarken, siyasette markalaşmış isimler vardır. Celal Doğan da bunlardan biridir. Her zaman beraberdik, ama son dönemde araya bazı sorunlar girdi. İnişli çıkışlı dönemler geride kaldı. Türkiye’nin kaprise, kişiselliğe, bireysel davranışlara tahammülü yok. Hepimiz CHP’de el ele vereceğiz. 6 okun etrafında bir aradayız, el eleyiz” diye konuştu.

Hep tarihi haklı çıkardı, şimdi sandık haklı çıkarsın istiyoruz

CHP grup toplantısında konuşması sık sık alkışlarla kesilen Doğan, CHP’nin Türkiye’de devletin kuran parti olduğunu hatırlattı ve “Biz plan derken bazıları pilav anlıyordu. Demokratikleşme, özgürlükler dediğimizde, bizi bölücülükle suçu anar, aradan üç yıl geçtikten sonra Avrupa Birliği’nin yolu Diyarbakır’dan geçer diye mitinglerde şov yaptı. Tarih bizi hep haklı çıkardı. Ama artık sandık biz de haklı çıkarsın istiyoruz” dedi.

Sana yeni rozet gerekmez

Gaziantep’ten Celal Doğan’a destek vermek için gidenler, CHP grup toplantı salonunu hınca hınç doldurmuşlardı. Tüm koltuklara birer kırmızı karanfil bırakılmıştı. Celal Doğan ile Deniz Baykal’ın salona girişi ile coşkulu bir alkış fırtınası koptu. Deniz Baykal, Celal Doğan’a takmak için rozet istediğinde, Celal Doğan cebinden çıkardığı rozeti Baykal’a uzatınca, Genel Başkan Baykal, “Elbette sana yeni rozet gerekmiyor” diye espri yaptı.

İl ve ilçe başkanları da törene katıldı

Doğan’a CHP rozeti takılması nedeniyle beş otobüs dolusu partili, sivil toplum örgütü temsilcisi, sanayici ve iş adamı Ankara’ya gelerek CHP grup toplantısına katıldı. Toplantıda CHP il ve ilçe başkanları hazır bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi girişinde partilileri ve diğer konukları CHP Gaziantep milletvekilleri karşıladı. Toplantı salonunda tüm konuklara Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemek verildi.

Baykal ve Parti yönetimine teşekkür etti

Gaziantep Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan CHP grubundaki konuşmada, yaklaşık 2,5 yıldır askıda olan üyeliğinin yenilenmesi konusunda gösterdiği anlayış nedeniyle Baykal ve Parti yönetimine teşekkür etti. Doğan ile birlikte Kilis belediye başkanı da rozetini takıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *