ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Mutafoğlu matematik yarışması düzenliyor

Mutafoğlu matematik yarışması düzenliyor
YAYINLAMA: 09 Ocak 2022 / 16.59
GÜNCELLEME: 09 Ocak 2022 / 16.59
Özel Mutafoğlu Lisesi tarafından geçen yıl 320 öğrencisinin katılımıyla düzenlenen matematik yarışmasının bu yıl 24 Mayıs’ta düzenleneceği belirtildi. Yarışmaya ilçeler de dahil olmak üzere her okuldan beş kişinin, toplamda da 1500 kişinin katılacağı belirtildi.

Özel Mutafoğlu Lisesi Müdürü Ali Saray, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle ikinci kez düzenleyecekleri matematik yarışmasına, bu yıl taşra ilçelerindeki öğrencilerin de katılabileceğini belirterek, “Sanayi için matematik çok önemlidir. Bir sanayi kenti olan Gaziantep’in de ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte matematikçi yetiştirmek için Gaziantep matematik yarışmasını geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Geçen yıl sadece merkezdeki liselerden öğrencilerin katıldığı yarışmamıza, bu yıl ilçelerden de yarışmacı alacağız. Bu yıl 1500 öğrencinin bu yarışmaya katılmasını hesaplıyoruz. Yarışma yine bizim okulumuzda yapılacak ve dereceye girenlere ödül verilecek” dedi.

Her okuldan beş kişi katılabilecek

Yarışmanın koordinasyonunu üstlenen matematik öğretmeni Esra Özsever, sadece yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya her okuldan en fazla beş kişinin katılabileceğini belirterek, “Sorular, beş kişiden oluşan komisyonumuz tarafından okul müfredatlarına uygun olarak hazırlanacak. İki aşamalı yapılacak yarışma 50 soru, ardından 15 dakika ara ve 25 sorudan oluşacak. Sorular test şeklinde olacak ve 100 puan değerlendirilecek. Yarışma sonucu da komisyon kontrolünde optik okuyucu ile belirlenerek açıklanacak” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *