ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Müzeler geçmişle geleceği buluşturan köprüdür

Müzeler geçmişle geleceği buluşturan köprüdür
YAYINLAMA: 16 Ekim 2023 / 17.34
GÜNCELLEME: 16 Ekim 2023 / 17.45
18-24 Mayıs Müzeler Haftası nedeniyle Hasan Süzer Etnografya Müzesinde bir kokteyl düzenlendi.

Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat ve müze görevlilerinin katıldığı açılış kokteyli öncesinde Hasan Süzer Etnografya Müzesi’nin mahzen katında bir de sinevizyon gösterisi yapıldı.

Müzeye gereken önemin verilmesi gerekiyor

Müzelerin geçmişle geleceği buluşturan bir köprü olduğunu belirten Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, “Müzeler insan hayatının nasıl ilerlediğini, sosyal yaşamın, kültür ve uygarlığın gelişimini açıklayan araştırma merkezi niteliği taşımaktadır” dedi. Cumhuriyetin ilanından sonra müzeciliğin gelişme gösterdiğini açıklayan Cergibozan, cumhuriyetin ilanından sonra müzeciliğin yaygınlaştığını görmekteyiz. Kültür ve turizm potansiyelimizin iyi değerlendirilmesi için müzeye gereken önemin verilmesi gerekir. Halkımızın da bunda katkısı olacaktır" diye konuştu.

Tarihi varlıklarımız korunmalı

Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, kültür ve tarihi varlıkların korunması, kurtarılması için tüm kurum ve kuruluşların gayret gösterilmesi gerektiğinin altını çizerken, halkın da bu konuda daha duyarlı hale gelmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *