ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Müzikte bayrağımız Avrupa burçlarında…

Müzikte bayrağımız Avrupa burçlarında…
YAYINLAMA: 01 Şubat 2022 / 13.51
GÜNCELLEME: 01 Şubat 2022 / 13.51
Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye’yi temsil eden Sertap Erener’in, parçasıyla birinci olması büyük sevinç yarattı. Letonya’nın başkenti Riga‘da yapılan ve 26 ülkenin katıldığı yarışmada salonda bulunan 6000 kişi Sertap Erener’in uzun süre ayakta alkışladı.

Harem giysileri ile sahneye çıkan Sertap Erener ve ekibi, hem şarkısıyla hem de danslarıyla büyük sükse yaptı. Belçika, Rusya ve Türkiye arasında çekişmeli geçen yarışmanın galibi 167 puan alan Sertap Erener oldu. Türkiye iki puan farkla Belçika izledi. Üçüncü ise Rusya oldu.

Türkiye’ye Avusturya, Bosna-Hersek, Hollanda ve Belçika 12 tam puan verdi. Ayrıca Kıbrıs Rum kesimi sekiz, Yunanistan’da yedi puan vererek barış mesajlarını yinelediler. İlla da, Rusya, Letonya ve Estonya ise Türkiye’ye hiç puan vermedi. Birincinin açıklanmasının ardından Sertap Erener ve ekibi parçalarını Tekrar seslendirerek büyük alkış aldılar. İskonto konser salonunda gerçekleştirilen ve Letonya milli marşının çalınması ile başlayan yarışmayı salonda bulunan 6000 kişi izledi.48 ülkede canlı olarak yayınlanan yarışmayı 800 milyon kişi de ekranlarından takip etti. Bu yıl öncekilerden daha yoğun ilgi gören Eurovision şarkı Yarışması’nın, ABD’de, İsrail’den yapılan uydu yayını aracılığı ile izlendi. Riga’nın eski kent merkezinde on binlerce Letonyalı da yarışmayı dev ekranlardan izlediği. Konser süresince, aralarında çok sayıda Türk’ün de bulunduğu binlerce kişi, ülkelerinin bayraklarını salladılar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *