ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Nabız yokladılar

Nabız yokladılar
YAYINLAMA: 01 Mayıs 2023 / 14.47
GÜNCELLEME: 01 Mayıs 2023 / 14.47
PM Üyesi Mardin milletvekili Duyan, Manisa milletvekili Yetenç, Bihlum Tomaylıgil Gaziantep’te partililerin görüşüne başvurdu.

Belediye başkan adaylığı konusunda nabız tutmak için Gaziantep’te görevlendirilen Mahmut Duyan, Erdoğan Yetenç ve Bihlum Tomaylagil, partililer ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile görüşmelerini tamamlayarak Ankara’ya döndü. İzlenim ve değerlendirmeler genel merkeze rapor halinde sunulacak.

CHP’li milletvekilleri dosyalarla Ankara’ya döndü

25-27 Aralık tarihleri arasında CHP il binasında il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, kurultay delegeleri, aday adayları başta olmak üzere çok sayıda partilinin yanı sıra bazı sendika yöneticileri ile de görüşen milletvekilleri cumartesi günü akşam saatlerinde Ankara’ya döndü. Yetenç Sabah’ın sorusunu yanıtladı. Yetenç, “Partili tüm yöneticiler, aday adayları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile görüştük. Herkes düşüncesini açıkladı. Aldığımız bilgileri, görüşleri objektif olarak genel merkezi ile edeceğiz. Genel merkezde buna göre aday tespitini veya kimlerin aday olabileceği konusunda görüşünü belirleyecek” dedi. Yetenç, görüşme sırasında kimleri aday olarak görmek istediklerine yönelik görüş belirten olduğunu, bazılarının aday tespitinin ön seçimle yapılması yönünde görüş belirttiğini açıkladı ve “Genel olarak bireysellikten çok parti menfaati ön planda tutuluyor. Ön seçim süresi 19 Ocak’a kadar. Onun için illa istenirse zaman var. Fakat genel merkezin vereceği karara da herkesin saygı duyması gerek” diye konuştu.

Bu arada Araban, Oğuzeli ve Yavuzeli gibi bazı taşra ilçelerde belediye başkan adaylığı için tek aday adayı olduğu, bu nedenle oralarda sorun bulunmadığı kaydedildi.

CHP kent konseyi düzenlendi

Bu arada CHP il Başkanlığı tarafından organize edilen kent konseyi toplantısının ikincisi yapıldı. Toplantıya CHP’den dört yönetici ile sivil toplum örgütlerinin bazılarından temsilci katıldı.

İl binasında düzenlenen kent konseyi toplantısına CHP’li dört yöneticinin yanı sıra Eczacılar, Elektrik Mühendisleri, Diş Hekimleri ve Tabipler Odası’ndan birer temsilci katıldı. Kent konseyi toplantısında, kentlilik bilinci nasıl geliştirilir, şehrin en ücra köşesine kadar kalkınma nasıl gerçekleşir, şehrin sorunları nedir, bunlarla ilgili alternatif çözümler neler olabilir, şeklindeki konular üzerinde duruldu. Sivil toplum örgütleri, öncelikli olarak kendi alanları ile ilgili sorunlar ve çözüm yolları ile ilgili çalışma yaparak konseye sunacaklar. Partinin de buna bağlı olarak politika geliştireceği kaydedildi.

Kent konseyi önümüzdeki ay içerisinde tekrar toplanacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *