ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Nitelikli elemanı ilan vererek buluyoruz”

“Nitelikli elemanı ilan vererek buluyoruz”
YAYINLAMA: 13 Şubat 2024 / 15.07
GÜNCELLEME: 13 Şubat 2024 / 15.25

Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, “İşsizlerin fabrikalara akın etmesi bir yana ihtiyaç duyduğumuz elemanı ilan vererek güçlükle bulabiliyoruz” dedi.

Aslan, Türkiye’de Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (MEGEP) 2. Bölgesel Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, mesleki eğitim ve öğretimin sanayinin gereksinimini dikkate alınarak planlanmasının önemini vurguladı.

İşsizliğin en büyük sorun olduğu Türkiye’de kalifiye eleman temininde ciddi sıkıntı yaşandığını belirterek, ülkeyi yönetenlerin uygulanacak politikaları belirlerken sivil toplum kuruluşlarına danışmaları gerektiğini belirtti.

Aslan, “Bir karar alınıyor, yanlış olduğu anlaşılınca düzeltmek için 3-5 yıl kayıp ediliyor” diye konuştu.

Gaziantep Milli Eğitim İl Müdürü Fikret Atak’da konuşmasında, MEGEP’in Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği’nin birlikte yürüttüğü bir proje olduğunu belirtti. Proje ile Türkiye 6 bölgeye ayrılarak çeşitli çalışmalar yapıldığını kaydeden Atak, “Çalışmalar Avrupa Birliği’nin hibe olarak tahsis ettiği 51 milyon euro ve Türkiye’nin ayırdığı 7.2 milyon euro kaynakla yürütülüyor” diye konuştu.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *