ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Nizipli iş adamından eğitime destek

Nizipli iş adamından eğitime destek
YAYINLAMA: 28 Kasım 2023 / 15.43
GÜNCELLEME: 28 Kasım 2023 / 16.00

Vali Lütfullah Bilgin, başlattıkları ‘Okul yap adını yaşat’ kampanyasına, hayır sever vatandaşların her geçen gün yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi.

Bilgin, hayırsever iş adamı Kamil Pekmez’in Nizip ilçesinde yaptıracağı 9 derslikli Hatice Kemal Pekmez ilköğretim okulu ile Mareşal Fevzi Çakmak ilköğretim okulunun kantin binası ve okulun dış cephe boyasını yapacak olan Habip Cergibozan ile valilik toplantı salonunda protokol için bir araya geldi.

Vali Bilgin, imza töreninde, Gaziantep’in 2003 yılında yapılan ÖSS’de 36., yerleştirmede ise 54. sırada yer almasının üzücü bir durum olduğunu belirterek, Gaziantep’in bunu hak etmediğini söyledi.

Gazianteplilerin çok çalışkan, azimli bir üretken olduklarını bildiren Bilgin, şöyle konuştu: “Gaziantepliler doğaları gereği başarmayı çok sever, başarısızlığı ise hiç kabul etmez. Bu neticeyi kabullenmek bile istemiyor. Ancak Gaziantep’in eğitimdeki seviyesi ortada. Bu başarısızlığı başarıya dönüştürmek için her türlü gayreti sarf etmeye hazırdır. Bu kapsamda 17 Haziran 2003 tarihinde başlattığımız (okulunu yap adını yaşat) kampanyasına her geçen gün ilginin arttığını gözlemliyoruz”

Bilgin, kampanya kapsamında Nizip’te yapılacak 9 derslikli okulun 2004-2005 eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini ve yaklaşık 250 milyar liraya mal olacağını kaydetti.

Hayırsever iş adamı Kamil Pekmez de okul yaptırmanın ekonomik durumu iyi olan her vatanseverin görevi olması gerektiğini ifade ederek bu düşünce ile Nizip'te ihtiyaç duyulan bir okul yaptırmayı düşündüğünü belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *