ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

O işsizlik hızla artıyor

O işsizlik hızla artıyor
YAYINLAMA: 19 Haziran 2023 / 13.54
GÜNCELLEME: 19 Haziran 2023 / 13.55
Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek listeyle gidilen genel kurulda şube başkanlığına Ahmet Polat seçildi.

BES kongresinde, çalışanların yoksullaştırıldığı, işsizliğin hızla arttığı, sivil toplum örgütleri pasifize etmek için her türlü yasal düzenlemelerin yapıldığına dikkat çekildi, hükümetin yoğun bir kadrolaşma içerisinde olduğu vurgulandı.

Önemli kazanımlar elde edildi

Büyükşehir Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen kongreye kamu çalışanları ile sendikalılar ilgi gösterdi. Kongre sırasında, bir çok yetkili katılım sağladı ve konuşma yaptı. Kongrenin açılışında konuşan BES Şube Başkanı Kemal Kaya, tüm yetki gasplarına rağmen işkolunda en fazla çalışanı bulunan kurumlardan maliye ve adalet Bakanlığında kurum idare kurulları itibari ile iki yıldır yetkili sendika olarak hükümetle karşılıklı masaya oturup bir çok kazanım elde ettiklerini ifade etti.

Kamu çalışanları yoksullaştırıldı

Ülkenin içinde bulunduğu yoğun kriz döneminde kamu emekçilerinin ekonomik olarak yoksullaştırıldığını, bu dönemde geçmiş kayıpların giderilmesi ve 2003 yılında insanca yaşayacak bir ücret belirlenmesi için toplu görüşmeyi toplu sözleşmeye çevirebilmek için eylem ve etkinlikler yaptıklarını hatırlatan Kaya, ancak kamu emekçilerine bugüne kadar kazandıkları tüm haklarını elinden almaya çalışan IMF ve Dünya bankası yoksulluk ve açlık politikalarını aynen uygulayan ve ülkemizi karanlık bir geleceğe sürükleyen 58. ve 59. AKP Hükümetine engel olamadıklarını vurguladı. Hükümetin genel olarak uyguladığı politikalardan mağdur olanların ve emekçilerin siyasetin dışında tutulmak istendiğini, ancak emekçilerin emekten, barıştan, demokrasiden, özgürlükten yana siyaset yapmalarına, gündeme müdahale eden ve yön veren konuma gelmesinin zorunluluk olduğunu söyleyen Kaya sözlerine şöyle devam etti:

Emekçiler 28 Mart‘a iyi bir tercih yapmak zorunda

“Aslında bu fırsatı 3 Kasım seçimleri ile elimizden kaçırdık. Ancak daha önemlisi bu hataya bir kez daha düşmeme noktasında önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Onun için biz burada bir kez daha sesleniyoruz. Bizleri emekten yana olmayanların temsil etmesi mümkün değildir. Bu nedenle 3 Kasım’da içine Düştüğümüz hataya bir kez daha düşmemek için 28 Mart‘a emekten, demokrasiden, barıştan ve özgürlüklerden yana olan biz kamu çalışanları, bu onurlu mücadele sırasında yanımızda gördüğümüz siyasi partileri destekleyeceğiz.”

Hükümet fos söylemlerle bugüne geldi

Tüm Bel Sen Şubesi başkanı Yusuf Şahinler, hükümetin fos söylemlerle bugünlere geldiğini belirterek, “3 Kasım’da aslında halk siyasileri iyi bir ders verdi, onları siyasetin çöplüğüne gömdüğü. Bu anlamda çok iyi yerinde kararda, ancak tercihini yanlış yaptı. Bu hükümetin çıkarmak istediği kamu yönetimi yasası birer saldırı yasasıdır. Örgütlenmeyi dağıtan, engelleyen tüccar zihniyetli bir yasadır. Çalışanların haklarını gasp eden bir yasadır.”

Hükümeti eleştirdiler

Eğitim Sen Şubesi Başkanı Mehmet Bozgeyik ve BES Kilis İl Temsilcisi Sekreteri Kıyasettin Aslan da yaptıkları konuşmalarla hükümetin uygulamalarını sert dille eleştirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *