ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

OBA Makarna’nın yeni sahibi BEŞLER Gıda

OBA Makarna’nın yeni sahibi BEŞLER Gıda
YAYINLAMA: 30 Ocak 2024 / 15.01
GÜNCELLEME: 30 Ocak 2024 / 15.05

İtalyan teknolojisi ve İtalyan danışmanlarla Barilla kalitesinde makarna üretilecek

OBA Makarna Fabrikası’nı satın alan Beşler Gıda Sanayi A.Ş.’nin yeni sahipleri Hacı Mustafa Çakmak ve Mesut Çakmak’ın hedefi Gaziantep’i makarna üretiminde yeniden Türkiye’nin bir numarası yapmak.

Ekonomik krize yenik düştü

Türkiye’nin en büyük makarna fabrikalarından biri iken ekonomik krize yenik düşen OBA Makarna Fabrikası sahipleri tarafından iyi bir anlaşma ile Beşler Gıda’ya satıldı. 13 milyon dolar civarındaki peşin satış bedeli ile OBA tüm banka, SSK ve maliye borçlarını da kapatmış oldu. Böylece herkesi memnun eden bir anlaşma ile modern bir makarna fabrikası yeniden Gaziantep ekonomisine kazandırılırken, borçlar da ödenerek bankaların ve devletin kasasına taze para girmiş oldu.

Beş modern üretim hattı var

Başpınar’da Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 40 bin metrekare görkemli bir arsa üzerinde kurulu olan OBA Makarna Fabrikasının beş modern üretim hattı bulunuyor.

Beşler Türkiye’nin en büyük ikincisi

Yıldızı sürekli parlayan Beşler Gıda, Türkiye’nin en büyük ikinci un ve irmik üretim tesislerine sahip bulunuyor. Ürettikleri un ve irmik yurt içinde ve dışında büyük rağbet görüyor. Beşler Gıda yetkilileri fabrikanın satın alınmasından sonra İtalya’dan getirdikleri makarna uzmanlarına fabrikanın üretim akışını kontrol ettirerek üretime hazır hale getirdiler.

Yakında deneme üretimine geçilecek

Beşler Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Mustafa Çakmak, Genel Müdürü Mesut Çakmak, Gaziantep’teki dev tesislerine ekledikleri yeni tesislerle makarna üretiminde de çok iddialı olduklarını önümüzdeki günlerde İtalya’ya gönderdikleri ekibin Gaziantep’e dönmesi ile deneme üretimine geçeceklerini ve dünyanın en iyi makarnası olarak kabul edilen orijinal İtalyan Barilla makarnanın kalitesinde üretim yapacaklarını ifade ettiler.

Türkiye'nin en büyükleri arasında 388’inci sırada

Beşler Gıda, Türkiye’nin en büyük 500 firması arasındaki 388’inci, ihracatta ise yine Türkiye genelinde 728’inci sırada bulunuyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *