ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğrenci servislerine zam yapılmadı…

Öğrenci servislerine zam yapılmadı…
YAYINLAMA: 13 Aralık 2022 / 13.46
GÜNCELLEME: 13 Aralık 2022 / 13.46
Gaziantep Servis Araçları Odası Başkanı Sedat Özden, servis ücretlerine bu yıl zam yapmadıklarını, geçen yılın fiyatları ile öğrencileri taşımaya devam edeceklerini söyledi.

Özden, düzenlediği basın toplantısında, 2003-2004 yılı eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala tüm hazırlıkları tamamlamak üzere olduklarını ifade etti. Özden, içişleri Bakanlığının hazırladığı yönetmelik gereği, her servis aracında koltuk sayısına göre emniyet kemeri takılması zorunluluğunu getirdiğini anlatarak, “Buna uymak zorundayız. Piyasada emniyet kemeri sıkıntısı var. Bunun için valilikten ek süre talebinde bulunabiliriz” diye konuştu.

Odaya kayıtlı servis sayısının 750’ye ulaştığını, bu sayının her geçen gün arttığını anlatan Özden, şöyle konuştu: “Halen piyasada yaklaşık 100 korsan servis aracı bulunduğunu sanıyoruz. Trafik denetleme Şube müdürlüğü ekiplerinin sıkı denetimleri sonucu korsan araç sayısında büyük bir azalma oldu. Velilerimiz den bize bu konuda yardımcı olmalarını bekliyoruz. Çocuklarınızı asla plakası olmayan araçlara vermeyin, korsan araçlarla taşınan öğrencilerin sorumluluğu kesinlikle bize ait değil. Çocukların başına üzücü bir olay gelmesi durumunda bir yaptırım gücüne sahip değiliz.”

Bazı servis sahiplerinin fazla öğrenci alabilmek amacıyla araçlarına fazla koltuk koyduklarının farkında olduklarını, bu yıl buna asla izin vermeyeceklerini, fazla koltukları söktürerek standart sayıya düşüreceklerini ifade eden Özden, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu öğretim yılında, servis sürücülerimize milli eğitim müdürlüğü tarafından açılan hizmet içi eğitimden geçirip sertifika almalarını sağladık. Yeni yönetmeliğe göre, bu yıl ilk kez her serviste rehber öğretmen bulunma şartı getirildi. Biz de bu konuda duyarlı bir çalışma içindeyiz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *