ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğretmen açığına sözleşmeli çözüm

Öğretmen açığına sözleşmeli çözüm
YAYINLAMA: 14 Mayıs 2023 / 20.04
GÜNCELLEME: 14 Mayıs 2023 / 20.08
Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, il genelinde öğretmen açığı bulunduğunu belirterek, “1100 branş, 250 de sınıf öğretmenine ihtiyacımız var. Sözleşmeli olarak 50 bilgisayar ve İngilizce öğretmeni alacağız” dedi.

Atak, il genelinde ve bağlı dokuz ilçede eğitim öğretime devam edilen çeşitli okullarda ingilizce, bilgisayar, iş eğitimi, rehberlik, türkçe, matematik, psikolojik danışmanlık ve okul öncesi eğitim branşlarında 1100, 250 de sınıf öğretmeni olmak üzere 1350 öğretmene ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

İl genelinde değişik branşlarda halen 8750 öğretmenin görev yaptığını, geçtiğimiz yıl yapılan yeni öğretmen atamalarına rağmen öğretmen açığını kapatamadıklarına dikkat çeken Atak, “Sınıf öğretmeni ihtiyacımız 250 olmasına karşın vekil öğretmen atamaları ile açığımızı kapatmaya çalışıyoruz. Ancak, branş öğretmeni ihtiyacını bir türlü kapatamadık” dedi.

Branş öğretmeni ihtiyacı için milli eğitim Bakanlığı’na yazılı başvurularının olduğunu hatırlatan Atak, şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz yıl yapılan 1150 yeni öğretmen ataması ile öğretmen açığını kapatamadık. Gelen öğretmen kadar, elimizden değişik nedenlerle başka illere tayin olan öğretmenler de bulunuyor. Bundan dolayı her yıl öğretmen açığını kapatmak için büyük çaba ve gayret gösteriyoruz ama kapatamıyoruz.”

Milli eğitim müdürü Atak, özellikle İngilizce ve bilgisayar branşlarında acil ihtiyaçları bulunduğunu, milli eğitim bakanlığı tarafından alınan bir kararla, acil ihtiyaç için 50 sözleşmeli bilgisayar ve İngilizce öğretmeni alınmasının kararlaştırıldığını belirterek, “Öğretmenlik için başvurular bugün başladı. Başvurular incelendikten sonra atanan öğretmenler 8 Şubat tarihinde işe başlayacaklar. Bu sözleşme bir yıllık olacak, önümüzdeki yıllar içinde bu tür çözümlerle öğretmen açığını kapatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *